Haberler

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısının ilk birleşimini, Büyükşehir Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi. Toplantıda, 2014 yılı su ücret tarifeleri de belirlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın başkanlığında düzenlenen toplantıda, Kadın Dostu Kentler Projesi Kapsamında Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu oluşturularak; Komisyon üyeliklerine Meltem Kavuk, Günnur Tabel, Hilal Acı, Şahin Özer, Ramazan Özcan, Mehmet Reşat Güzel, Eyüp Özpolat ile Ferat Dalaman seçildiler.

İnönü Stadyumunun 2014-2015 futbol sezonunda Yeni Malatya spor Kulübüne tahsisi ile ilgili teklif görüşülerek kabul edilirken, Malatya Yaşam ve Spor Merkezi içinde bulunan açık spor tesisleri de alınan karar ile Malatya Tenis ve Dağcılık Kulübüne tahsis edildi. Plan ve Bütçe Komisyonunun bazı maktu vergi ve harç tarifeleri ile isteğe bağlı olarak ifade edilecek her türlü hizmet ile ilgili ücret tarife raporları da görüşülerek kabul edildi. Toplu taşıma hizmetlerine ait otobüs ve hatların MOTAŞ tarafından işletilmesi ile ilgili komisyon raporu da görüşülerek onaylandı.

Toplantıda yer alan bazı gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edilirken, bazı gündem maddeleri de oy çokluğuyla reddedildi. Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı ikinci birleşimini 16 Eylül Salı günü saat 14.00'de gerçekleştirilecek.

MASKİ GENEL KURULU YAPILDI

Bu arada, toplantının sonunda MASKİ Genel Kurulu da gerçekleştirildi. Genel Kurulda 2014 yılı su ücret tarifeleri görüşülerek kabul edildi.

Kurulda kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir statüsüyle birlikte içme suyu ve kanalizasyon hizmetlerinin tamamını Malatya Büyükşehir Belediyesinin yapacağını, bu kapsamda ilçe ve mahallerde su ücret tarifelerinde değişkenlikler olduğunu, merkez, ilçe ve mahalleye dönüşen köylerde tarifelerin yeniden belirlendiğini söyledi.

Genel kurulda kabul edilen 2014 yılı su ücret tarifeleri ise Malatya merkez meskenlerde 0-15 metreküp su bedeli 1.45 kuruş, ilçelerdeki meskenler için 85 kuruş, mahalleye dönüşen köylerde ise 36 kuruş olarak belirlendi.

Bu fiyata, KDV, atık su bedeli ve diğer girdiklerin dahil olmadığı bildirildi. 15 metreküpten sonraki su kullanım miktarı ücretinin ise kademeli arttığı öğrenildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Özcan Ahmet Çakır Şahin Özer Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title