Haberler

Büyükşehir Belediye Meclisi Ankara'da İki Festivale Onay Verdi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Ankara’yı şenlendirecek iki festivale onay verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Ankara'yı şenlendirecek iki festivale onay verdi.

2011 yılında düzenlenen ve uluslararası alanda ilgi gören "Dünya Çocuk Oyunları" ve her yaştan Ankaralının sıcak yaz gecelerini şenlendiren Büyük Ankara Festivali'nin bu yıl da düzenlenmesi konusunda Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediyesinin ilgili birimlerine tam yetki verdi.

Başkanlık yazısına göre; Başkent Ankara'yı şenlendirecek ilk organizasyon Büyük Ankara Festivali olacak. Büyükşehir Belediye Meclisine gönderilen ve oy birliği ile kabul edilen Başkanlık yazısında; Atatürk Kültür Merkezi Fuar Alanı'nda 2008 yılından bu tarafa gerçekleştirilen Büyük Ankara Festivali'nin; Başkent'in ticari hayatının canlandırılmasında, kültür, sanat, ticaret ve folklorik yapısının en iyi şekilde sergilenmesinde ve Ankara ile sınırları içerisindeki tüm ilçelerde yaşayan vatandaşların yöresel kültürlerinin tanıtımının sağlanmasında çok büyük katkıları olduğu hatırlatıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Ticaret Odası, sivil toplum örgütleri, ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliğinde Büyük Ankara Panayırının (Ankara Festivali) gerçekleştirildiği kaydedilen Başkanlık yazısında; festivalin başarılı geçmesi için belediye birimlerince festivalin tanıtım çalışmalarına başlanılması, ilçe belediyelerine bu festivale katılmaları için davetlerde bulunulması başta olmak üzere, festivale ilişkin yapılması planlanan hazırlıklar şöyle sıralandı:

"Gerektiğinde talep eden sivil toplum örgütlerine, esnafa, Ankara Ticaret Odası ile Esnaf Odalarına kayıtlı üyelere ücretsiz yer tahsis edilmesi. Kentin değişik yerlerinden festival alanına ücretsiz taşıma yapılması, Belediye birimlerince Ankara'yı tanıtan tişörtlerin, patlamış mısır, pamuk şekeri, içecek ve yiyeceklerin, gençleri ve çocuklara top, oyuncak bebek, vb. malzemelerin ücretsiz olarak dağıtılması. Her akşam değişik sanatçılar tarafından konser verilmesi. Festival duyurusu için yazılı, sesli, görsel, elektronik medyaya ilanlar verilmesi. Bilboard ve raket pano alanlarına duyuru yapılması. Büyükşehir birimlerinin ve şirketlerinin de yer alması."

Çocuk oyunları ile dünya barışına katkı

Meclis'te "oy birliği" ile kabul edilen bir diğer Başkanlık yazısı ile de 2011 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Çocuklar Geleceğimizdir" ve "Çocuk Şehri Ankara" temalarını içeren Dünya Çocuk Oyunlarının dünya barışına, sevgi ve kardeşliğe vesile olması amacıyla 2017 yılında da düzenlenmesi talep edildi.

Başkanlık yazısı ile, "Çocuk Olimpiyatları'nın öncüsü olacak organizasyon için gerek TRT gerekse diğer ulusal ve uluslararası görsel yazılı basınla işbirliği yapılarak dünya çapında duyurulmasını sağlamak, uluslararası platformlarda tanıtmak ve bu amaçla ilgili kurum ve kuruluşlarla ortak projeler hazırlanması ile projelere Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi'nin dahil edilmesi, organizasyonlar konusunda yapılacak her türlü harcama için de Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı'na yetki verilmesi kararlaştırıldı. Başkanlık yazısı, üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Sel mağdurlarına sosyal yardım

Büyükşehir Belediye Meclisi, Polatlı Mehmet Akif ve Çamlıca mahallelerinde 15 ev ve bahçenin zarar gördüğü sel baskınlarından zarar gören vatandaşlara belediye imkanları ölçüsünde yardım yapılması da kararlaştırıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Meclis üyelerinin önergeleri doğrultusunda Yenimahalle ilçesinin çeşitli mahallelerinde de sağanak yağış nedeniyle zarar gören evlere de Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nca yardım yapılmasını kabul ederken, yardımların itfaiye raporları doğrultusunda yapılmasını kayıt altına aldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Ömer Bayrak, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü görevine getirilmesi nedeniyle Meclis Üyeliği görevinden istifa etti.

Meclis üyelerine bir teşekkür konuşması yapan Nallıhan Belediye Meclisi ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Bayrak, 15 gün önce TKİ Genel Müdürlüğü görevinin kamu görevi olması nedeniyle siyasi görevlerinden ayrılmak zorunda kaldığını ifade etti ve Meclis üyelerine teşekkür etti. Bayrak'ın yerine Ahmet Tunar'ın getirilmesi Meclis'te oy birliği ile kabul edildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ankara Valiliği Ömer Bayrak Akm Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title