Haberler

Büyükşehir Belediye Meclisi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Türk Hava Yolları (THY) filosundaki bir uçağa “seymen” isminin verilmesini öneren İsimlendirme Komisyonu Raporu’nu kabul etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Türk Hava Yolları (THY) filosundaki bir uçağa "seymen" isminin verilmesini öneren İsimlendirme Komisyonu Raporu'nu kabul etti.

Ulus'un seyyar satıcılardan arındırılmasının da benimsendiği Meclis toplantısı, Başkanvekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında yapıldı.

Toplantıda okunan İsimlendirme Komisyonu Raporu'nda, 27 Aralık 1919'da Atatürk'ün gelişiyle birlikte Ankara'nın kaderinin değiştiği, 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin burada toplandığı ve 13 Ekim 1923'te kabul edilen kanunla da şehrin devlet merkezi olduğu hatırlatıldı. Raporda, "Ankara ismi dile getirildiğinde, seymen ve kültürü akla ilk gelenlerdendir. Seymen ismi, Başkent Ankara ile anılır halde bütünleşmiş durumdadır" denildi.

Bu nedenlerle THY filosundaki uçakların birine "seymen" isminin verilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Ulaştırma Bakanlığı ile yazışma yapması ve Bakanlığın, bu doğrultuda verilecek kararı uygulaması için Türk Hava Yollarına bildirmesini öngören Komisyon raporu, oybirliğiyle kabul edildi.

-ULUS'TA SEYYARLA MÜCADELE

Ulus Tarihi Kent Merkezi Komisyonu Raporu'nun da ele alındığı toplantıda, Büyükşehir Belediyesi olarak Ulus bölgesinde ne olduğu belli olmayan ürünleri satan seyyar satıcılardan bölgeyi arındırmak için gerekli çalışmaların yapılması konusu da karar altına alındı.

Şefkatevlerinden faydalanmak isteyen yaşlılara öncelik tanınması için gerekli çalışmaların yapılmasının da benimsendiği Meclis toplantısında, Çubuk ilçesinde uygun görülecek sokaklara "Öğretmen Emin Arıkan", "Şehit Fatih Asrak" ve eski Belediye Başkanı "Veli Neşeli" isimlerinin verilmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve Belediye Meclisi'ne sunulması da kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca Gölbaşı Yavrucak Mahallesi sınırlarında bulunan "Porsuk Ağacı Sokağı" isminin de zor telaffuz edilmesi ve bölgede yol tarifinde sorunlar yaşanması sebebiyle "Ece Sokak" olarak değiştirilmesi için gerekli çalışmaların yapılarak, Belediye Meclisi'ne sunulmasına karar verildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türk Hava Yolları Ulus Yerel Haberler

title