Haberler

Büyükşehir Belediye Meclisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentli çiftçilere destek olmak amacıyla çeşitli tarım araçları ve hizmet alımları yapacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentli çiftçilere destek olmak amacıyla çeşitli tarım araçları ve hizmet alımları yapacak.

Büyükşehir Belediyesi, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Ankara'da bulunan savaş mağduru yetim ve öksüz çocuklara, Ramazan ayı boyunca kültür gezileri düzenleyerek, çeşitli hediyeler dağıtacak.

SIĞINMACI MAĞDUR ÇOCUKLARA RAMAZAN HEDİYESİ

Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez yönetiminde düzenlenen Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında, Ankara'da bulunan sığınmacı çocuklar için Ramazan ayına özel bir karara imza atıldı.

Toplantıda, Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından organize edilen "Hayat Devam Ediyor" isimli proje kapsamında Ankara'da bulunan yetim ve öksüz sığınmacı çocuklar için yaz sezonu boyunca kültür gezileri düzenlenmesi ve çeşitli hediyeler dağıtılması kararlaştırıldı.

ÇİFTÇİLERE DESTEK DEVAM EDECEK

Büyükşehir Belediyesi, Başkent'teki tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine yönelik olarak verdiği desteklerine devam ediyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı'nın, ilçelerdeki tarımsal faaliyetlerde kullanmak ve çiftçilere destek olmak amacıyla araç ve hizmet alımı yapması karara bağlandı.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edilen Başkanlık yazısına göre; silaj streçleme makinesi, Traktör, Römork, Tohum eleme makinesi alınmasına, çiftçilerin ürünlerinin biçilmesi, taşınması ve depolanması için mal ve hizmet verilmesine karar verildi.

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİ ANLATAN KİTAP BASILACAK

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülen bir başka Başkanlık Yazı ile de Türkiye ve Ankara'nın tarih ve kültürünün tanıtılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından, kültürel, milli ve manevi değerleri konu alan kitapların basılması talep edildi. Kabul edilen Başkanlık Yazısı'nda şunlara değinildi:

"Ankara kültürünün oluşumunda büyük etkileri bulunan Yunus Emre, Evliya Çelebi, Tapduk Emre, Hacı Bayram Veli, Ahi Evran gibi isimler ile onlardan önce veya sonra gelen, Ankara tarihi içerisinde, bilim, sanat, kültür, teknoloji alanlarına katkı sağlayan değerlerin, kitaplarının bastırılması, alınması, yazdırılması ve daha önce Başkanlığımızca bastırılmış olan ancak mevcutları tükenen kitapların yeniden bastırabilmesi böylece Marka şehir olan Ankara'nın tarih kültürünün halkımıza en iyi şekilde anlatılması tarafımızca düşünülmektedir." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title