Haberler

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Gazipaşa'da

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gazipaşa'da geçen yıl 85 kilometre stabilize yol, 24 kilometre satih asfalt yapıldığını belirterek, "Büyükşehir Yasası'ndan öncesiyle karşılaştırdığınızda iki katından fazla" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Koordinatörlüğü'nü ziyaret eden Başkan Türel, burada koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi ve ASAT'ın Gazipaşa'da yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren Türel, ilçede yıllardır içme suyu sorunu yaşandığını ve bu sorunun çözülmesi için 3 milyon lirayı aşan bir yatırım yaptıklarını söyledi.

Gazipaşa'nın dört bir tarafında su sorunlarını çözmeye çalıştıklarını kaydeden Türel, şöyle konuştu:

"ASAT'ın öz kaynakları ile yapılan yatırımlarla şu ana kadar bin 928 metre içme suyu hattı imalatı tamamlandı. 134 bin liralık bir maliyetle yapıldı. Gazipaşa, Hasdere, Pınaralan şebekesini 1 milyon 791 bin yatırım ile yapacağız. 10 kilometrelik şebeke hattı, 2 depo bulunan projenin ihalesini yakın zamanda yapacağız ve en kısa sürede tamamlayacağız. 10 kilometrelik Gazipaşa, Karatepe, Akyaka içme suyu şebekesini 2 milyon 232 bin lira ile yapacağız."

"Yol yatırımları takdir gördü"

Türel, Gazipaşa ilçesinde 5 milyon 246 bin liralık kanalizasyon yatırımı yaptıklarını belirterek, ilçede yapılan yol yatırımlarının da vatandaşlardan takdir gördüğünü ifade etti.

Geçmişle karşılaştırıldığında yol çalışmalarının ivme kazandığını vurgulayan Türel, çalışmaların bir senede tamamlamasının mümkün olmadığını ama eksikleri gidermek için çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

Türel, 2016 yılında muhtarlardan yolla ilgili şikayet ve talep gelmeyecek şekilde çalışma yürüttüklerini belirterek, "Gazipaşa'da 2014'te 85 kilometre stabilize yol, 24 kilometre satih asfalt yapmışız. Büyükşehir Yasası'ndan öncesiyle karşılaştırdığınızda iki katından fazla. Yaklaşık 5 milyon lira harcamışız. 2015 yılında ise 4 milyon liralık yatırımla 43 kilometre stabilize, 162 kilometre greyderli bakım, 15,5 kilometre satih asfalt çalışmasını tamamlamış olacağız" dedi.

Gazipaşa mezbaha projesini önemsediklerini anlatan Türel, arazi tahsisinin alındığını ve imar planının da tamamlandığını ifade etti. Türel, "Plan şu an askı sürecinde. Proje de tamamlanmak üzere. Askı sürecinin tamamlanmasıyla Bakılar Mahallesi'nde bir mezbaha yapmak üzere çok hızlı yapım ihalesine çıkacağız. Yaklaşık 1 milyon 300 bin liraya mal olacak bir mezbaha tesisi planlıyoruz" diye konuştu.

"Gazipaşa tarihi yatırımlarla karşı karşıya"

Gazipaşa'nın bu dönemde tarihi yatırımlarla karşı karşıya olduğunu belirten Türel, şunları söyledi:

"Havaalanı yatırımı malum. Bununla birlikte Antalya, Alanya, Gazipaşa otoyolu projesi de en önemlilerinden. Çalışmalarını Ulaştırma Bakanlığımız çok hızlı şekilde sürdürüyor. Yakın zamanda ihale edileceğini umuyorum. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı işbirliğinde Alanya, Gazipaşa, Kargıcak, Yeşilöz güzergahında mevcut yolun kuzeyinden geçmesi tasarlanan 15,7 kilometrelik yeni bir çevreyolu projesi hazırlıyoruz. Tüm proje çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi olarak yürütüyoruz. Biz projeleri tamamlandıktan sonra da yatırım programına alınmak suretiyle yepyeni bir çevreyolunu kazandıracağız."

Yarım kalan Gazipaşa Kültür Merkezi'ni Büyükşehir Belediyesi olarak tamamlayacaklarını, mevcut yapının depreme dayanıklılık testinin yapıldığını ve herhangi bir sorun çıkmadığını kaydeden Türel, kültür merkezi için yılın sonuna doğru kazmayı vurmayı hedeflerini anlattı.

Önem verdikleri projelerden birinin de Gazipaşa Hal Projesi olduğunu belirten Başkan Türel, "Göreve gelir gelmez başlattığımız bir proje. Alan tahsisi ile ilgili çalışmalarımız Orman Genel Müdürlüğü ile yoğun şekilde devam ediyor. Bunları tamamladığımızda Gazipaşa'da çok güzel bir Toptancı Hal hizmete girmiş olacak" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Menderes Türel Gazipaşa Antalya Alanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title