Haberler

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde Türkiye'deki birçok konuyla ilgili korkunç bir ittifakla karşılaştıklarını söyleyerek, bazı ülkelerin temsilcilerinin teröristlerin avukatlığına soyunduğunu söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde Türkiye'deki birçok konuyla ilgili korkunç bir ittifakla karşılaştıklarını söyleyerek, bazı ülkelerin temsilcilerinin teröristlerin avukatlığına soyunduğunu söyledi.

Demre'de Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen hizmetlerin toplu açılışı ve temel atma töreninde konuşan Başkan Türel, Demre'ye verdiği sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Türel, 2009 yılındaki yerel seçimlerde bir adayın "Herkese bedava elektrik" dediğini kaydederek, "Hiç bedava elektriği gören oldu mu? Antalya'da Türkiye'nin en ucuz kullanılan suyunu bırakmıştık. 5 sene sonra göreve bir geldik su tarifesi Türkiye'nin en pahalı su tarifesi olmuş. 2014 seçim kampanyamızda, 'artık kooperatiflerimizin sulama suyu ile ilgili elektrik ücretlerini bedava biz karşılayacağız' dedik. ve işte bugün şükürler olsun bunu başarabiliyoruz." diye konuştu.

3 yılda Demre'ye 100 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Türel, Demre'ye 218 kilometre içme suyu şebekesi, 91 kilometre kanalizasyon hattı, 50 bin kişilik atık su tesisi, 13 kilometre yağmur suyu kanalı yapıldığını, Çağman ve Belören mahallelerine içme suyu getirildiğini, alt yapı 66 milyon lira harcandığını kaydetti.

Türel, bunların yanı sıra 19 kilometre sıcak asfalt, 64 kilometre sathi kaplama asfalt, yapıldığını, yaklaşık 17 milyon liralık harcamanın da köy yollarına ayrıldığını aktardı.

Kömürlük Sahili'nin düzenlenerek Demrelilerin hizmetine sunulduğunu, projede yeşil alan, sulama, aydınlatma, spor aletleri, basketbol sahaları yer aldığını dile getiren Türel, yatırımlar arasında parklar, otoparklar, okul restorasyonları, muhtar evi ve mahalle konakları, anaokullarının da yer aldığını söyledi.

Noel Baba Meydanı'nı da yenileyeceklerini söyleyen Türel, "Noel Baba Meydanı'nı yenileyip, Müze Caddesi'ni, Cumhuriyet Meydanı'nı düzenleyeceğiz. Peyzaj, aydınlatma, kaldırımlar, park mobilyaları ile artık bu bölge çok farklı olacak. 14 bin metrekare meydan ve bağlantı yolu bu proje kapsamında inşallah yenilecek. Eskiden benzer projeler 3-5 sene devam ederdi. Şimdi bu proje 3 ayda bitecek." dedi.

Göreve gelmeden önce 2013 yılındaki Antalya Büyükşehir Belediyesi yatırım bütçesinin 23 milyon lira olduğunu vurgulayan Türel, bugün ise sadece 3 yılda Demre"ye 100 milyon liralık yatırım yaptıklarına dikkat çekti.

Kendisinin ilk döneminde kavşaklar yapacağını söylediğinde "hayırcı zihniyetin", "Hayır, olmaz" dediğini aktaran Türel, "Şimdi o kavşaklarda en çok 'hayır' diyenler geçiyor. 'Ya siz hayatınızda ne zaman evet dediniz?' diye soruyorum. 'Nikah masasında evet dedik' diyorlar. Biz bu ülke daha güçlü olsun zenginleşsin diye omzumuzdaki yüklerden kurtulacak bir sistem için sandık başına gideceğiz. Yine 'hayır' diyorlar." diye konuştu.

Büyükşehir Yasası çalışmaları sırasında milletvekili olduğunu ve kanunu çıkaracakları zaman kendisini kürsüden "yaka paça" indirmeye kalktıklarını vurgulayan Türel, "Şimdi o kanun sayesinde Demre'ye 100 milyonluk yatırım imkanı bulduk kötü mü oldu?" dedi.

"Teröristlerin avukatlığına soyunmuşlar"

Yurt dışında da Avrupa'nın, Hollanda'nın 'hayır' dediğini kaydeden Türel, şöyle konuştu:

"Dün Fransa ve Almanya'da Avrupa Konseyi toplantısı için bulundum. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongre Üyesi olarak milli heyet başkanıyım. Strazburg'da toplandık ve tabi ki Türkiye'deki birçok konuyla ilgili maalesef korkunç bir ittifak ile karşılaştık. Bazı ülkelerin temsilcileri açık konuşuyorum teröristlerin avukatlığına soyunmuşlar. Orada bu meselelerle ilgili Türkiye'nin haklılığını savunuyorken arkamdan birileri bana laf atıyor. Strasburg'da, Avrupa Konseyi'nin kongre salonunda. O fotoğraflarda gördüğünüz salonda. Ben konuştukça kahkahalar atıyorlar, bana laf atıyorlar. Benim konuşmamı engellemek istiyorlar."

"Bütün Avrupa artık Türkiye'ye karşı maalesef bizim konularımızla ilgili inanılmaz bir karşı duruş sergiliyor." diyen Türel, Türkiye'nin menfaatine olan önergelerin reddedildiğini kaydetti.

Türel, "Kongreden çıkıyoruz bir baktık o arkamdan kahkaha atanlar, böyle poşular boyunlarında, 'Bugün hayır çıktı Avrupa Konseyi'nde. 16 Nisanda da hayır çıktığında gene üzeceğiz sizi' şeklinde terbiyesizce laf atmaya kalktılar. İşte bunlar bu milleti hesap edemiyor. Hayırcı PKK, istediği kadar engellemeye çalışsın. Bizim milletimiz konuştu mu tam konuşur. Milletimiz size en güzel cevabı 16 Nisan'da 'evet' diyerek verecek." ifadelerini kullandı.

Almanya'da devlet televizyonunda "hayır" kampanyası yapıldığını, Hollanda ve İsviçre'de gazetelerin Türkçe çıkmaya başladığını söyleyen Türel, Türkçe olarak "Oylarınızı hayıra verin" başlıkları atmaya başladıklarını kaydetti.

'Hayır' oyunun teknik ve hukuki olarak savunulacak bir tarafı olmadığı için olayın siyasallaştırıldığı ve iftiralarla sulandırıldığını ifade eden Türel, tek adamlık ve diktatörlük iddialarının akılla ve mantıkla izah edilemeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı sistemi ile yargının bağımsız olacağını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, millet adına karar veren hakimlerin milletin seçtikleri tarafından seçileceğini anlattı.

Türel, "Bizim adımıza karar veren hakimi kim seçmeli? ya milletin kendisi, o da mümkün değil. Millet seçemiyorsa milletin seçtikleri seçmeli. Dünyada da böyle oluyor. Millete güveneceğiz. 'Millet ya yanlış yaparsa?' Millete güvenmezsek 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' lafı nerede kaldı? Bu millet ne seçerse doğru seçer." şeklinde konuştu.

Türel, halk oylamasında siyasi tercihte bulunulmayacağının altını çizerek, bunun bir memleket meselesini olduğunu belirtti.

Finike

Ardından Türel, Finike'de Arif, Yalnız, Gökbük, Gökçeyaka Suluma Suyu Projesi'nin açılışı, Finike Çocuk ve Gençlik Evi'nin ise temelinin atılması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Başkan Türel, 20 yıldır konuşulan sulama suyu projesinin 12 bin metre uzunluğunda çelik boru döşenerek gerçekleştirildiğini kaydetti. Projeyle 6 bin dekar tarım arazisinin sulanacağını ve 600 çiftçi ailenin istifade edeceğini söyledi.

Finike'nin önemli bir tarım bölgesi olduğunu belirten Türel, Finike'den Demre'ye kadar 12 milyon liralık yatırım yaparak 74 bin 306 metre su hattı döşediklerini söyledi.

Türel, ASAT olarak 2014'ten itibaren Finike'ye 136 bin 177 metre kanalizasyon, 130 bin 850 metre içme suyu hattı, 2 bin 162 metre yağmur suyu hattı yaptıklarını ve bunların alt yapı olarak 90 milyon liralık bir yatırımı içerdiğini bildirdi.

Türel, 30 milyon liranın üzerinde bir yatırım olan Finike Toptancı Hal Projesi'nin sürdüğünü dile getirdi.

Türel, Finike'de çocuklar ve gençler için sosyal tesisin temelini de attıklarını, bir cami projesinin de ihalesini yaptıklarını kaydederek, "Bunların hepsini alt alta koyduğunuzda Finike'de 3 yılda 150 milyonluk bir yatırıma imza atmışız." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Menderes Türel Türkiye Finike Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title