Haberler

Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe Açıklaması

"Bundan sonra tarım ve hayvancılık konusunda da Türkiye’ye ve dünyaya örnek çalışmalar yapmak istiyoruz"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni dönemde Bursa'da normal belediyecilik faaliyetlerinin yanında tarım ve hayvancılık çalışmalarına da destek olacaklarını söyledi.

Başkan Altepe, BURFAŞ'a ait Kestel Sosyal Tesisleri'nde 35 mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Kestel Belediye Başkanı Yener Acar'la Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da hazır bulunduğu buluşmada, daha önce köy olan fakat Büyükşehir Yasası'nın faaliyete girmesiyle birlikte mahalle statüsüne geçen 28 bölgenin muhtarı da katıldı.

Altepe, 30 Mart seçimleriyle birlikte yürürlüğe giren ve vilayet sınırları içerisindeki tüm yetkileri Büyükşehir Belediye'sine devreden yasanın Bursa'nın her bir tarafındaki sorumluluğu kendilerine yüklediğini anlattı.

Kamuoyunda "Büyükşehir Yasası" olarak bilinen düzenlemenin getirdiği yükümlülüklerden kaçmadıklarını, aksine yasanın getirilerini Bursa ve Bursalılara hizmet için gönülden benimsediklerini belirten Başkan Altepe, "Geçen dönem gerçekleştirdiğimiz belediyecilik çalışmalarıyla 26 dalda dünyaya örnek olduk. Bundan sonra tarım ve hayvancılık konusunda da Türkiye'ye ve dünyaya örnek çalışmalar yapmak istiyoruz. Tarihi eserlerin restore edilmesinde olduğu gibi kırsal kalkınma alanında da başı çekmek istiyoruz. Bunun için kendi bünyemizde Tarım AŞ kurulması kararını aldık. Normal belediyecilik faaliyetlerinin yanında Tarım AŞ kanalıyla tarım ve hayvancılığın kalkınmasında da aktif rol almak, çiftçimizin yanında yer almak istiyoruz. İnşallah yeni dönemde yeni anlayış hakim olacak" dedi.

Kestel için başlattıkları çalışmalara ve atılması muhtemel adımlara işaret eden Altepe, seçimin hemen ardından BUSKİ ekiplerini görevlendirerek mahallelerin alt yapı eksikliklerinin giderilmesi konusundaki çalışmalara başladıklarını bildirdi.

"Su ve alt yapı eksikliklerinin giderilmesiyle ilgili çalışmalara başladık" diyen Başkan Altepe, "Bunun yanında spor sahalarının yapılması, arazi yollarının düzenlenmesi ve muhtarların eksikliklerinin giderilmesi konusundaki hazırlıklarımız tamamlanmak üzere. En kısa sürede start vereceğiz. İnşallah her şey çok daha iyi olacak" diye konuştu.

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ise bugüne kadar sağladığı destekler nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Recep Altepe Türkiye Kestel Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title