Haberler

Büyükşehir, Araban'da Karapınar Parkını Hizmete Açtı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden restore edilerek düzenlenen Araban Karapınar Parkı ve Mesire Alanı hizmet vermeye başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden restore edilerek düzenlenen Araban Karapınar Parkı ve Mesire Alanı hizmet vermeye başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi olarak yeniden düzenledikleri ve yeni bir kimliğe kavuşturdukları Karapınar Parkı ve Mesire Alanı'nda Arabanlı vatandaşlara yapılan hizmetleri anlattı.

Araban'ın en kadim ilçe olduğunu vurgulayan Şahin, "Araban en tarihi ilçemiz, bir kimlik, bir sevgi ve kardeşliktir. Ben Fatma Şahin olarak 2015 yılını Araban yılı ilan ettim. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Bir yıl önce Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir'in kendisini Araban'a getirdiğini ve o dönem Araban'ın büyük bir köye benzediğini belirten Şahin, "Başkanım bana; 'bizim hava alacağımız, piknik yapacağımız, ailece gideceğimiz bir yerimiz yok' dedi. Ben de Araban'a yatırım yapacağımızın sözünü verdim. Arkadaşlarıma dedim ki; Şahinbey ve Şehitkamil'de ne varsa aynısı taşra ilçelerinde de olacak, Arabanda da olacak. İşte o sözümüzü yerine getirdik ve bugün bu mutluluğu sizlerle birlikte yaşıyoruz" diye konuştu.

"Şehir insanın, insan ise şehrin aynasıdır" diyen Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Huzurlu ve sağlıklı mekanlar, sağlıklı toplumlara neden olur. Bu nedenle yaşadığımız mekanları daha huzurlu ve sağlıklı bir konuma getirmemiz lazım. Ben ilk Araban'a geldiğimde burada öğretmen, doktor, hemşire yoktu. Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan ve Belediye Başkanımız Mehmet Özdemir'in gayretleri ile önemli gelişmeler sağlandı. Şimdi Araban tarihi dokusu, yeşili, parkı ve sosyal donatıları ile ilçe oluyor. Hak ettiği yere geliyor. Ben şimdi Yüce Mevla'ma dua ediyorum. Bize bu hizmetleri verdiği ve sizlere böyle bir hizmet etme imkanı sunduğu için."

Yeni nesil çocukların daha iyi bir şehirde ve ortamda yaşaması için çalıştıklarını anımsatan Fatma Şahin, Araban'ın ilçeler yarışında bir yıldız olarak yoluna devam edeceğini ifade etti.

14 ay içerisinde Araban'a toplamda yaklaşık 30 milyon TL yatırım yaptıklarını belirten Şahin, "Arkadaşlarıma talimat verdim, Araban ne istiyorsa yapılacak dedim. Karapınar Parkı, Elif içme suyu şebekesi, alt ve üst yapı ile birçok hizmetler yaptık. Daha da yapacağız. İlçelerimizi kalkındırmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

MUSTAFA UĞUR KONSER VERDİ

"Büyükşehir'in Bahar Şenlikleri İlçelerde" temasıyla yapılan etkinler çerçevesinde Arabanlı vatandaşlara konser veren sanatçı Mustafa Uğur ise, ilçe halkına keyifli bir akşam yaşattı. Türk halk müziğinden sevilen şarkılar ile sevenlerini coşturan Uğur, kendisine bu imkanı verenlere de teşekkür etti.

AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan da, ilçe halkına verilen hizmetlerin önemine dikkat çekti. Erdoğan, bu hizmetlerin yapılmasında kendisine destek olan Fatma Şahin başta olmak üzere tüm büyükşehir ekibine teşekkür etti. Erdoğan, "Bu hizmetler için hiç bir şeyi esirgemeyen ve elini taşın altına koyan Büyükşehir Belediye ekibimize minnettarız. Yolları, barajları, tarihi kültürü ve yaşam alanları ile Araban artık yeni bir kimliğe kavuşuyor" diye konuştu.

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ise etkinlik sonrası Başkan Şahin'e hizmetlerinden dolayı hediye takdim etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Özdemir Fatma Şahin Karapınar Araban Yerel Haberler

title