Haberler

Büyükşehir, Aladağ İçin Seferber

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, ilçelerde verdiği iftar yemekleri sürüyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin, ilçelerde verdiği iftar yemekleri sürüyor. Önceki akşam Aladağ'a giden Başkan Hüseyin Sözlü ve belediye bürokratları önce halkla birlikte iftar yemeği yedi, ardından ilçenin sorunlarının çözümü için geniş katılımlı toplantı düzenledi.

İftar yemeğinde halka hitap eden Başkan Hüseyin Sözlü, etkinliğin bir ziyafet değil, dayanışma yemeği olduğunu söyledi. Sözlü, "Ramazan ayının manevi ikliminde, bereketli günlerinde müminlerin birbirine daha yakın olma, samimi yaklaşma eğilimi vardır. Biz de bundan istifade ederek küçük hesapların bir yana bırakıldığı dayanışma yemeğinde bir araya gelmek istedik. Değerli Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza teşriflerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah Aladağ'a güzel hizmetleri birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

Türkiye'ye komşu Müslüman ülkelerde süren savaşlarla ilgili de görüş belirten Sözlü, "Bu mübarek ayın maneviyatını bizim gibi idrak edemeyen, yanıbaşımızda kan ve gözyaşı içinde Ramazan ayını geçirmeye çalışan kardeşlerimizin de, bizler gibi güzel iklimde Ramazan ayını geçirmesini diliyoruz. Tuttuğumuz orucun, ibadetimizin, kardeşlerimizin de aynı güzelliği yaşamasına vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyoruz. Yanıbaşımızdaki İslam coğrafyasında savaş devam ediyor. Ölen de öldürülen de 'Allahu ekber' diyen insanlar. Canlar gidiyor, canlar heba oluyor. Müslüman Türkmenlerin, Irak'ta, Suriye'de kanları akıyor. İsrail'in Gazze'ye saldırılarında da insanlar ölüyor ve hayatını kaybedenlerin yarısı çocuk. Cenab-ı Allah, dökülen kanın durması, acıların dinmesi için inşallah Ramazan ayını vesile eder" diye konuştu.

"MESAİ ARKADAŞLARMIZLA BİRLİKTE BURADAYIZ"

Yaklaşık 3 ay önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu hatırlatan Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti:

"30 Mart 2014'te vilayet sınırlarının Büyükşehir sınırı haline geldiği yeni bir yasa devreye girdi. Aladağ ve Aladağ'ın, eski adıyla köyleri, yeni adıyla mahalleleri de Büyükşehirimizin hizmet sınırları dahilinde. Büyükşehir olarak dertlerinize derman, yaralarınıza merhem olmak için vargücümüzle çalışacağız. Bize olan güveninizi boşa çıkarmamak, bu güvene layık olmak için çok çaba sarf edeceğiz. Bugün mesai arkadaşlarımız da burada. Her türlü siyasi mülahazanın, değerlendirmenin dışında, Aladağ'a nasıl hizmet edeceğimizin çabası içinde olacağız. Allah'ın izniyle de gereken hizmetleri teker teker yerine getireceğiz. Arkadaşlarımız Aladağ'daki yol problemiyle ilgili proje ve altyapı çalışmalarını yaptılar. Bu sıkıntınızı inşallah çözeceğiz. Bunlar kısa vadedeki hizmetler olacak. Orta vadede Aladağ'ı Pozantı'ya bağlayan yolu da yapacağız. Siyaset ikinci planda, hizmet ön planda olacak. Rahmet ve bereketin olduğu Ramazan ayında Allah rızasından önemli hiçbir şey yok. Hiçbir beklenti içine girmeden bu devlete, bu millet sadakatle bağlı oldunuz. Sadece bu nedenle bile layık olduğunuz hizmetleri sizlere sunacağız. Davetimize icabetinizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum."

İftar yemeğinin ardından Aladağ'ın kamu yöneticileri, belediye başkanı, muhtarlar ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yle Büyükşehir bürokratlarının iştirak ettiği geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. Aladağ'ın sorunlarının ortaya konup tartışıldığı, çözüm önerilerinin sunulduğu toplantıda, belediye bürokratları; muhtarların ve ilçe yöneticilerinin sorularını cevapladı, çözüm planlarını açıkladı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Sözlü Türkiye Aladağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title