Haberler

Büyükşehir Akademi"De Yeni Dönem Başlıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "Büyükşehir Akademi"de yeni dönem başlıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 haftalık program kapsamında söyleşi, seminer, atölye ve okuma gruplarında eğitim verileceğini belirtti.

Kayıtların 6-17 Ekim tarihlerinde internet üzerinden gerçekleştirileceğini vurgulayan Aktürk, şunları söyledi:

"Kültürel, felsefi ve bilimsel konularda hemşehrilerimizin entelektüel düşünmelerine katkı sağlamayı amaçladığımız Büyükşehir Akademi' de yeni dönem başlıyor. Programımızı pratik ve kurumsal açıdan zengin ders içerikleriyle oluşturduk. Ofis Sanat Merkezi ve Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı dersliklerinde gerçekleştirilecek eğitimlerimizde devam şartı aranacaktır. Dersler, 20 Ekim Pazartesi günü başlayacaktır."

Aktürk, tüm vatandaşları akademiye beklediklerini kaydederek, "Akademide, Ali Ural ile yazarlık atölyesi, Sezai Küçük ile mesnevi okumaları, Suat Köçer, Sinan Sertel ve Gökhan Yorgancıgil ile pratik sinema atölyesi, Necati Mert ile Ömer Seyfettin ile Sait Faik'te öykü, Ömer Türker ile İslam filozoflarından felsefe metinleri, Haşim Şahin ile seyahat okumaları, Murat Güzel ile politik roman okumaları ve Ahmet Demirhan ile politik teoloji okumaları gerçekleştirilecektir" ifadesini kullandı. - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title