Haberler

Büyükler Epe ve Flöre Türkiye Şampiyonası Adıyaman'da Başladı

Türkiye Eskrim Federasyonu'nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Büyükler Epe ve Flöre Türkiye Şampiyonası, Adıyaman'da başladı.

Türkiye Eskrim Federasyonu'nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Büyükler Epe ve Flöre Türkiye Şampiyonası, Adıyaman'da başladı.

Adıyaman Üniversitesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen açılışta konuşan Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman'ın çok büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirterek, şampiyonanın kente verilmesinden dolayı yetkililere teşekkür etti.

Sporculara da seslenen Demirtaş, "Adıyaman, akrabalık bağının olduğu illerimizden bir tanesidir. Adıyaman'da gece geç saatlere kadar dolaşabilirsiniz. Adıyamanlı vatandaşlarımızın evlerinde çok rahat bir şekilde misafir edebiliriz. Gönül rahatlığıyla burada dolaşabilir ve gezebilirsiniz. Türkiye büyüyor, illerimiz büyüyor, ilçelerimiz büyüyor. Bugün böyle büyük organizasyona Adıyaman ev sahipliği yapıyorsa, devletimizin, hükümetimizin çok büyük bir katkısı vardır" diye konuştu.

Türkiye Eskrim Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Uykun ise şampiyonanın başarılı bir şekilde, centilmence geçmesini diledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı da eskrimin ata sporu olduğunu hatırlatarak, bu sporda Adıyaman'da son derece başarılı sporcular çıkardıklarını dile getirdi.

Şampiyonada 151 sporcu madalya mücadelesi verecek. Erkekler epe branşında 54, flörede 36, kadınlar epede 41, flörede de 20 sporcu turnuvaya katılacak.

Kadınlar ferdi müsabakaları ile başlayan şampiyona, 3 gün sürecek.

Kaynak: AA / Yerel

Adıyaman Üniversitesi Mahmut Demirtaş Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title