Haberler

Büyükerşen ve Ekibinin Yargılanmasına Devam Edildi

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen'in de aralarında bulunduğu 16 belediye görevlisi hakkında, 'Kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla açılan davada, sanıkların 8 yıldan 19 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen'in de aralarında bulunduğu 16 belediye görevlisi hakkında, 'Kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla açılan davada, sanıkların 8 yıldan 19 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.

Başkan Büyükerşen ve belediye çalışanları hakkındaki dava, o dönem il başkanı olan Ak Parti Milletvekili Salih Koca ile aynı partiden Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri Ahmet Süzer, Türkan Polatoğlu, Pınar Turhanoğlu, Tuncer Köküner, Akif Çizmelioğlu ve Zihni Çalışkan'ın 2010 yılında cumhuriyet savcılığına şikayetleri üzerine açıldı. Büyükerşen ile Büyükşehir Belediyesi Şirketler Koordinatörü Rıza Oruçhan Tansel, Fen İşler Daire Başkanı Selahattin Arpacı, Genel Sekreter Yardımcısı Tuna Gürsel Gülerşen, Satın Alma Daire Başkanı Mehmet Recai Erdir, Genel Sekreter Yardımcısı Canan Demir, İmar İnşaat Genel Müdürü Ercenk Şıkyazar, eski genel sekreter Erdin Erol, belediye çalışanları Niyazi Solak, Yılmaz Kükdamar, Aytaç Ünverdi, Gürol Güner, Ahmet Fırat Bilgili, Necati Harman, Zehra Kaya ve Erdal Kaval,  2006- 2008 yılları arasındaki işlemlerde 'ihaleye fesat karıştırmak' ve 'Resmi belgede sahtecilik' yapmakla suçlandı. Sanıklar arasında yer alan Büyükşehir Belediyesi eski genel sekreteri Mustafa Mansız, 12 Nisan 2013 tarihinde kalp krizinden yaşamını yitirdi.

SANIKLAR KATILMADI

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşması geçen yıl 17 Mayıs tarihinde yapıldı. Bugün görülen duruşmaya sanıklar katılmazken, şikayetçi olduklarını belirten AK Parti milletvekili Salih Koca ile AK partili Ahmet Süzer, Türkan Polatoğlu, Pınar Turhanoğlu, Tuncer Köküner, Akif Çizmelioğlu ve Zihni Çalışkan katıldı. Duruşmayı çok sayıda AK Parti ve CHP üyesi de izledi.

SAVCININ 'YENİ RAPOR' TALEBİ REDDEDİLDİ

Duruşmaya hazine avukatının müdahil olarak katılma talebi mahkeme heyeti tarafından kabul edildi. Mahkeme savcısı Metin Kurt, soruşturma aşamasındaki uzman kişilerden ve Sayıştay emekli denetçilerinden alınan raporlar arasında tamamen birbirine zıt hükümler bulunduğundan, Sayıştay'dan seçilecek önceki bilirkişilerden farklı üç bilirkişi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden seçilecek elektrik ve inşaat dallarından öğretim üyelerinin de katılacağı 5 kişilik bir heyete dosyanın tevdi edilerek yeni bir rapor alınması talebinde bulundu. Ancak mahkeme heyeti dosyanın yeterince aydınlığa kavuştuğunu belirterek savcının talebini kabul etmedi.

AK PARTİLİ VEKİLİN KONUŞMASINA İZİN VERİLMEDİ

Duruşmada o dönem AK Parti İl Başkanı olan ve şu anda AK Parti Eskişehir milletvekili olan Salih Koca, mahkeme heyetinden söz hakkı istedi. Mahkeme heyeti milletvekili Koca'ya söz hakkı verdiği sırada, sanık vekilleri Koca'nın duruşmaya katılma haklarının kabul edilmediğini öne sürerek milletvekilinin konuşmasına izin verilmemesini istediler. Mahkeme heyeti de daha sonra milletvekili Koca'nın konuşmasına izin vermedi.

SAVCI CEZALANDIRILMALARINI İSTEDİ

Bugün görülen duruşmada savcı, dosya hakkında 27 sayfalık mütalaada bulundu. Savcı başta Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen olmak üzere tutuksuz sanıkların Türk Ceza Kanunu (TCK)'nın 235'inci maddesi olan ihaleye fesat karıştırma suçundan 5 yıldan 12 yıla ve TCK'nın 236'ıncı maddesi edimin ifasına fesat karıştırma suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar olmak üzere sanıklar hakkında toplamda 8 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti.

Duruşmada hazine avukatının savcının mütalaasına karşı yazılı beyanda bulunmak için süre istemesi üzerine 1'inci Ağır Ceza Mahkeme heyeti duruşmayı 11 Şubat 2015 tarihine erteledi. - Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Salih Koca Eskişehir Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title