Haberler

Büyükerşen: Eskişehirliler Layık Olduğu İdareye Kavuştu

Eskişehir'de resmi olmayan seçim sonuçlarına göre büyükşehir belediye başkanlığını yeniden kazanan CHP adayı Yılmaz Büyükerşen, "Eskişehirliler layık olduğu idareye kavuştular. Ama Türkiye için aynı şeyi söyleyemeyiz" dedi.

İsmet İnönü Caddesi'ndeki CHP'nin seçim bürosunda partililere hitap eden Yılmaz Büyükerşen'in konuşması, partililer tarafından sık sık ' Eskişehir seninle gurur duyuyor' ve 'Dünya lideri Büyükerşen' şeklinde sloganları ile kesildi. Büyükerşen  şunları söyledi:

"Eskişehir ve Eskişehirlilerle ne kadar gurur duyduğumda ne kadar haklı olduğumu bir kez daha ortaya koydunuz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Ben Eskişehir'in bir ferdi olmaktan ayrıca mutluluk duyuyorum. Ama ne yapalım Türkiye'deki duruma baktığınız zaman bu sevinci daha fazla duyamıyorum. Bunu da ifade etmek zorundayım. Ne yapalım Türkiye'de her toplum biliyorsunuz meşhur söze uygun, her toplum layık olduğu idareye kavuşurmuş. Eskişehirliler layık olduğu idareye kavuştular. Ama Türkiye için aynı şeyi söyleyemeyiz."

ELEKTRİK KESİNTİSİNE DİKKAT ÇEKTİ

Büyükerşen, oy sayımı sırasında bazı bölgelerde yaşanan elektrik kesinlilerini de eleştirerek, "Eskişehir'in 9 büyük mahallesinde, elektrik kesintileriyle karşılaştık. Sadece bu mahallelerle değil adliyede de belli bir süre elektrikler kesikti. Bunu normal karşılamak, doğal karşılamak mümkün değil" dedi. Büyükerşen, Eskişehir'deki bir lisede elektrik kesintisi sırasında oyların içinde bulunduğu torbayı götürmek isteyen bir kişinin yakalandığını öne sürdü.

Ancak bu durum Emniyet Müdürlüğü yetkilileri itarafından yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı belirtilerek, elektrik kesintisi sırasında sandık başkanının oy torbasını bina sorumlusunun yanına götürmek isterken böyle bir durumla karşılaştığını şeklinde ifade edildi. - Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title