Haberler

Büyükerşen'den 9 Eylül Sürprizi İzmir'e En Güzel Armağan

Güncelleme:

İşgalden kurtuluşunun 93. yıldönümünü kutlayan İzmir'e, kardeş şehri Eskişehir'den çok özel bir armağan ulaştı.


Yaptığı balmumu heykellerle uluslararası bir üne kavuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmir'e girdiği kıyafetiyle bire bir ölçülerdeki heykelini yaparak İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne hediye etti. Başkan Kocaoğlu, bu değerli armağanı almanın İzmirliler için çok büyük bir onur olduğunu dile getirdi.

9 Eylül 1922'de Türk ordusunun kente girmesiyle birlikte Yunan işgalinden kurtulan İzmir'in kurtuluş günü etkinliklerine, kardeş şehri Eskişehir'den çok anlamlı bir katkı geldi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, kendi eseri olan Mustafa Kemal Atatürk'ün bire bir boyutlarındaki balmumu heykelini İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne hediye etti.

İzmir'e teşekkür borcum vardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyareti sırasında sürprizi açıklayan Büyükerşen, Başkan Kocaoğlu'na ve Büyükşehir Belediyesi'ne iki konuda teşekkür borcu bulunduğunu hatırlatarak şunları dile getirdi:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi, en dar zamanımızda karşılaştığımız ulaşım sorununu çözme konusunda bize 50 otobüs bağışladı. (ESHOT Genel Müdürlüğü'nün yeni alımlarla filosunu gençleştirme ve modernize etme çalışmaları sonrası atıl kalan 50 otobüs, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla geçtiğimiz Ocak ayında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne hibe edilmişti) Son olarak Fuar'da bizi 'onur konuğu' yaptılar. İzmir benim zaten çok sevdiğim, çok takdir ettiğim Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi insanların yaşadığı bir kent. Hem dostluğumuzun bir nişanesi olarak hem de bize gösterdikleri yakın ilgi ve teveccühe bir teşekkür olmak üzere 'bir hediye sunalım' dedik. Parayla alınabilecek bir hediye nasıl olursa olsun duygularımızı ifade etmez diye düşündük. Benim yapımım olan Atamızın balmumu heykelini İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 9 Eylül'de hediye etmek istedik."

Prof. Dr. Büyükerşen, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık girişine konulan heykelin, Atatürk'ün İzmir'i ziyareti sırasındaki görüntülerinden esinlenerek hayata geçirildiğini dile getirdi.

İzmirliler için büyük onur

Heykelin sergileneceği noktada ekibiyle birlikte tüm hazırlık çalışmalarını dikkatle izleyen Büyükerşen, son dokunuşları bizzat yaparken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da meslektaşını yalnız bırakmadı. Başkan Kocaoğlu, "Hocamız, Eskişehir ve İzmir arasındaki bağlardan, bizim küçük jestlerimizden son derece etkilendi ve nazik bir davranışla bize gerçekten hediyelerin en güzelini, en mükemmelini, en onurlusunu bağışladı. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Böyle bir armağanı almak bizim için, İzmirliler için çok büyük bir onur" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Eskişehir Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title