Haberler

Büyükelçilik Konutu Önünde İsrail Protestosu

Güncelleme:

Atatürk Bulvarı protokol yolu üzerinde bulunan İsrail Büyükelçiliği konutu önünde dün gece başlayan eylemler bu akşamda devam etti.

Atatürk Bulvarı protokol yolu üzerinde bulunan İsrail Büyükelçiliği konutu önünde dün gece başlayan eylemler bu akşamda devam etti. Güvenlik güçleri konut etrafında yoğun güvenlik önlemi alırken, protokol yolu sabah saatlerinden itibaren trafiğe kapatıldı. Eylemcilerin konut önüne yaklaşmasına izin vermeyen polis ekipleri ile protestocu gruplar arasında zaman zaman kısa süreli gerginlikler yaşandı.

MURAT KEKİLLİ EYLEMDE İsrail Büyükelçisinin konutu önünde düzenlenen eyleme katılan sanatçı Murat Kekilli ise slogan atarak İsrail'i protesto etti. Gitar çalarak söylenen ilahilere eşlik eden Kekilli, yaptığı açıklamada İsrail'in yaptığı zulme her kesimden destek gelmesi gerektiğini söyleyerek sanat camiasının konuya duyarsız ve sessiz kalmasını eleştirdi.

ÇELENK BIRAKMAYA İZİN YOK

Protestoya katılan Murat Kekilli, hazırlattığı siyah çelengi konutun önüne bırakmak istedi. Polis yetkilileri ile görüşen Kekilli'ye çelengi bırakmak için izin verilmedi. Bir süre polislerle çelengi bırakmak için pazarlık yapan Kekilli izin çıkmayınca eylem alanından ayrıldı.

PROTOKOL YOLUNDA TERAVİH NAMAZI

Eylemciler protokol yolunda asfalt üzerine serdikleri hasırlar üzerinden teravih namazı kıldı. Namazın ardından uzun süre polis barikatı önünde slogan atan eylemciler konutta asılı bulunan İsrail bayrağını indirmek yerine Filistin bayrağı asmak isteyerek barikat önüne yığıldı. Bunun üzerine TOMA'lar barikata yaklaştı. Grup ile polisler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Yapılan görüşmeler sonrasında gruptan 4 kişi konut önüne siyah çelenk bırakarak, Filistin bayrağı astı.

Eylemciler okunan duaların ardından konut önünden ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Filistin İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title