Haberler

Büyükelçilerden Valiliğe Çifte Ziyaret

Arnavutluk ve Kosova büyükelçileri Bursa Valiliği'ni ziyaret etti. İki ülkenin de Türkiye ile kardeş olduğuna dikkat çeken büyükelçiler, ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Arnavutluk Büyükelçisi Genci Mucaj ve Kosova Büyükelçisi Avni Spahiu, valiliği ziyaret etti. Tarihi vilayet binasındaki ziyarette büyükelçileri Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta kabul etti. Ziyarette Arnavutluk Bursa Fahri Konsolosu Necip Naci Doğru ve Kosova Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener de hazır bulundu.

Ziyarette, dost ve kardeş ülkeler arasında münasebetlerin daha da geliştirilmesi temennisinde bulunuldu. İki büyükelçinin aynı anda yaptığı ziyarette, gelişmiş sanayii ile Bursa'nın iki ülke açısından son derece önemli olduğuna işaret edildi.

Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, "İki dost ve kardeş ülkenin büyükelçileri valiliğimizi ziyaret etti. Normalde ayrı ayrı randevu almışlardı, ama dostluğun, kardeşliğin, aynı coğrafyada yaşamanın bir göstergesi olarak birlikte bizi ziyaret etmek istediler" dedi.

Bursa'da çok sayıda Arnavut ve Kosovalının yaşadığına dikkat çeken Usta, Kosova ve Arnavutluk'ta çok sayıda Türk firmasının olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bu ziyaretin Bursa ve Kosova ile mevcut ilişkileri artıracağını söyleyen Usta, "Arnavutluk büyükelçimiz 'Arnavutluk bayrak günü' dolayısıyla, Kosova büyükelçimiz de Üsküp Kosova Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin faaliyetine katılmak üzere burada bulunuyor. Biz Kosova'yı ilk tanıyan ülkelerden biriyiz. Büyükelçilik açan ilk on ülkeden biriyiz. 2009 yılından beri oradayız. Arnavutluk, Türk iş adamlarına çok iyi iş imkanları sağlayan bir ülke. İtalya ve Yunanistan'dan sonra Arnavutluk'ta en iyi yatırımları yapan üçüncü ülkeyiz. İnşallah bu ziyaretten sonra Bursa ve Türkiye olarak Kosova ve Arnavutluk ile ilişkilerimiz artar. Ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TİKA kanalıyla da her iki ülkede de çok önemli restorasyon yatırımlarımız var" diye konuştu.

Büyükelçiler de, Türkiye ile kardeş ülke olduklarını belirterek, ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini söylediler. Büyükşehirler, Bursa'da çok sayıda kendi vatandaşlarının yaşadığına dikkat çekti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Arnavutluk Türkiye Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title