Haberler

Büyükelçi Kılıç: "Kosova Makamları da Fetö Tehlikesini Anlamalı" - Priştine

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkisini dile getirerek, Kosova makamlarının da FETÖ'nün kendi ülkeleri için oluşturduğu tehlikeyi görmesi gerektiğini vurguladı.

Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletin helikopterini, tankını ve tüfeğini kullanarak darbe girişimine kalkışanların büyük bir hainlik ve sadakatsizlik gösterdiğini belirterek, darbe girişimine katılanların Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki aklını kiraya vermiş, FETÖ tarafından yönetilen bir grup olduğunu söyledi.

Darbe girişiminin TSK'nın tamamına mal edilemeyeceğini ifade eden Kılıç, FETÖ'nün darbe girişiminin, siyasi partilerin, basın organlarının ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa çıkarak demokrasinin yanında yer alan halkın desteğiyle engellendiğine dikkati çekti.

FETÖ yandaşlarının Türkiye'deki birçok kurumda etkisi bulunduğuna işaret eden Kılıç, halkın, milli iradenin ve dayanışmanın hakim olduğu bir ülke için bu kişilerin kurumlardan ayıklanacağını ve temizleneceğini bildirdi.

Kılıç, halkın elinde silahla değil, sadece iman gücü ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle yollara döküldüğünü dile getirerek, "Milli iradenin üstünde hiçbir irade olamaz." dedi.

Darbe girişiminin FETÖ'nün ne kadar gözü kara ve eli kanlı olabileceğini gösterdiğini söyleyen Kılıç, Türkiye'nin bütün dostlarının ve ortaklarının da bu tehlikenin farkında olması gerektiğini belirtti.

Kılıç, darbe girişiminin yaşandığı gece olanların FETÖ'nün masum sivillere dahi neler yapabileceğini, hiçbir sebep yokken onlara silah doğrultup acımasızca ateş edebileceğini, Meclis'i ve Cumhurbaşkanlığını bombalayabileceğini gösterdiğini ifade etti.

Kosova'ya FETÖ uyarısı

FETÖ'nün tüm dünyada aktif olduğuna dikkati çeken Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bunu ortaklarımızla ve dostlarımızla da konuşmaktayız. Bu terör örgütünün darbe girişimi sadece Türkiye'ye değil, tüm demokratik dünyaya yönelik bir saldırıdır. Tüm seçilmiş hükümetlere, parlamentolara ve halkın temsilcilerine saldırıdır. Bunu sadece Türkiye'ye yönelik spesifik bir saldırı olarak görmemek lazım. Dünyanın çoğu ülkesinde çeşitli kuruluşlar aracılığıyla aktifler. Dost ülkelere sesleniyoruz: Bu kadar tehlikeli bir örgütün kendi topraklarındaki varlığından artık kendilerinin de endişe etmesi lazım."

Bu örgütün kendi çıkarları ve amaçlarına erişmek için her türlü hareketi yapabileceğini belirten Kılıç, FETÖ'nün Kosova da dahil Balkanlar genelinde aktif olduğunu anımsattı.

Kılıç, dostlarının Türkiye'nin yanında olması gerektiğini ifade ederek, "Dostlar, böyle kara günlerde birbirlerinin yanında olduklarını göstermeli. Biz bunu bekliyoruz. Bunu sadece sözde de yapmamalılar. Bunu davranışlarıyla, hareketleriyle ve ortaya koyacakları tutumla da göstermelerini bekleriz. Kosova makamları da FETÖ'nün ne kadar tehlikeli olduğunu anlamalı. Bu ülkede de terör örgütünün uzantılarının, kurumlarının faaliyetlerine göz yumulmamasını beklediğimizi söylüyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Priştine Türkiye Kosova Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title