Haberler

Büyükelçi Khumalo'dan Samsunlu İş Adamlarına Yatırım Daveti

Güney Afrika'nın Ankara Büyükelçisi Vika M. Khumalo ve beraberindeki heyet Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu ziyaret ederek yatırım konusunda görüşmelerde bulundular.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Samsun'a gelen Güney Afrika'nın Ankara Büyükelçisi Vika M. Khumalo, Ticaret ve Yatırım Sorumlusu Sina Karaaslan ile Büyükelçilik Asistanı Bahar Demircan Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu ziyaret ederek ekonomi ve yatırım hakkında görüşmelerde bulundular. Samsun ve bölge hakkında Güney Afrikalı heyete bilgiler veren Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Karadeniz'in en büyük kenti olan Samsun geçmişten gelen ticaret geleneğine sahip olması nedeniyle bölgenin merkezi. ve sahip olduğu alternatifli üretim ve hizmet altyapıları ile potansiyeli oldukça yüksek bir şehir. Bu bağlamda biz kentimizi Samsun'u tanımlamaya kalktığımızda sağlık kenti, lojistik kenti, sanayi kenti, eğitim kenti gibi pek çok ifade kullanıyoruz. Samsun Merkez, Samsun Gıda, Kavak, Bafra ve kuruluşunda nihayete gelinen Havza OSB olmak üzere toplam 5 OSB, Samsun'un gelişmesine önemli katkı vermektedir. Samsun'da ticaretin nitelikli gelişmesi adına çalışmalar yürütüyoruz. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası adına kentimizin kalkınması bağlamında stratejik olarak gördüğümüz pek çok hususta oldukça önemli mesafe kat ettik. Samsun, şu an güçlü ve zayıf yönlerini tespit etmiş, kendisi için yol haritasını belirlemiştir. Oda olarak amacımız bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına hizmet etmek. İnşallah bundan sonra Güney Afrika ile ilişkilerimizi daha da çok geliştiririz" dedi.

BÜYÜKELÇİ: "BİZİM ENERJİDE ACİL YATIRIMA İHTİYACIMIZ VAR"

Güney Afrika'nın yatırım için iyi bir adres olduğunu söyleyen Büyükelçi Vika M. Khumalo, "Biz Güney Afrika Kalkınma Topluluğu'nda yatırım yapılması için gösterilen yerlerin ilk sıralarında geliyoruz. Sizlerle ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Bizler yatırım anlamında teşvik çalışmalarında da bulunuyoruz. Bizde bol miktarda doğal kaynak bulunuyor. Ülkemiz ile Samsun arasında ilişkilerimizi geliştirebiliriz. Bizim enerjide acil yatırıma ihtiyacımız var" diye konuştu.

Samsun TSO'ya üye iş adamlarının da katıldığı ziyaret, karşılıklı olarak çeşitli hediyelerin takdimi ile son buldu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Zeki Murzioğlu Güney Afrika Sina Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title