Haberler

Büyükelçi Kaymakcı, Irak Dışişleri Bakanı Caferi ile Görüştü

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı'yı Bağdat'taki ofisinde kabul etti.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı'yı Bağdat'taki ofisinde kabul etti.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Caferi ve Kaymakcı görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkiler ele alındı.

Açıklamada, Caferi, "Terörist DAEŞ çetelerinin bitirilmesi için uluslararası irade ve çabanın yoğunlaşması gerektiğini" ifade etti. Caferi, Türkiye'nin DAEŞ'e karşı savaşta uluslararası koalisyona katılması ve hava sahasını koalisyon uçaklarına açmasından duyulan memnuniyeti aktardı.

Açıklamada, Dışişleri Bakanı Caferi'nin şu ifadelerine yer verildi:

"DAEŞ teröristlerine yönelik operasyonlarda Irak ile koordinasyonun sağlanması ve sivillerin korunması gerekiyor. Irak, hiçbir grubun topraklarını üs olarak kullanıp silah taşıyarak hiçbir ülkede terör eylemlerinde bulunmasına izin vermeyecek."

Irak'ın su kaynaklarında büyük azalma yaşandığını söyleyen Caferi, Türkiye'nin su miktarını artırmasının önemli olduğunu da vurguladı.

-"Türkiye, DAEŞ'le mücadelede yol kat etti"

Öte yandan Büyükelçi Kaymakcı, Türkiye'nin Irak'ın su miktarının artırılması noktasında yükümlülüklerini yerine getireceğini belirterek, "DAEŞ'in Tabaka Barajı'nı ele geçirmesi Türkiye'nin gönderdiği su miktarının Irak'a ulaşmasını engelliyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin DAEŞ'e karşı savaşta önemli yol kat ettiğini belirten Kaymakcı, bunun en önemlisinin "hava sahasını koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarına açması, teröristlerin girişlerinin engellenmesi ve şüphelilerin yakalanması için dünyanın çeşitli ülkeleriyle istihbarat bilgilerinin paylaşımı" olduğunu kaydetti.

Kaymakcı, Türkiye'nin Iraklı güçleri eğitmeye ve tüm alanlardaki ilişkileri güçlendirmeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Bağdat Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title