Haberler

Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'ne Görkemli Açılış

16’ncı Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin meşalesi barış güvercini uçurularak yakılırken, 64 ülke temsilcisinin Türk danslarını oynaması ve özel olarak hazırlanan barış temalı canlı dünya animasyonu gösterisi renkli görüntülere sahne oldu.

16'ncı Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin meşalesi barış güvercini uçurularak yakılırken, 64 ülke temsilcisinin Türk danslarını oynaması ve özel olarak hazırlanan barış temalı canlı dünya animasyonu gösterisi renkli görüntülere sahne oldu.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl 16'ncısı düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali'nin açılış meşalesi yakıldı. Büyükçekmece Kültür Park Kemal Sunal Amfisi'nde düzenlenen açılış törenine, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra çok sayıda yabancı ülke belediye başkanları, yurtdışından, yurtiçinden çok sayıda vatandaş katıldı. 64 ayrı ülkeden katıldığı festivalin açılış programına özel sergilenen barış temalı canlı dünya animasyonu renkli görüntüler oluşturdu. Aralarında Almanya, Brezilya ve İspanya gibi ülkelerin bulunduğu temsilcilerin sahnede bayrakları dalgalanırken sahneye çıkan yabancı ve yerli dansçıların Türk kültürüne özgü müziklerle dans etmesi katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

"SEVGİ BİRBİRİMİZE, BARIŞ HEPİMİZE"

Festival meşalesinin yakılmasının öncesinde sahnede bir konuşma yapan Başkan Akgün, festivalin yıllardır devam etmesinde katkısı olan herkese teşekkür ettiğini ifade ederek, "Bu festivale bir yıl emek veriyoruz. Birilerinin dediği gibi 'hemen iptal edin gönderin' olmaz. 6-7 ay öncesinde CIOFF ve FİDAF'ın takviminde bu festival kesinleşmiştir. Gelecek ülkelerden gençler ve gruplar biletlerini almışlar, artık bir dünya festivaline katılmak üzere yola çıkmışlardır. Bu nedenle bu festivale sahip çıkan Büyükçekmece halkımıza ve özellikle belediyenin cebinden para çıkartmadan, aşağı yukarı yüzde 90'ını üstlenen Büyükçekmece sanayicilerine, işadamlarına İstanbul'daki işadamı dostlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Onlar olmazsa bu festivali biz yapamayız olmaz. Barışa susadı bu millet. Barış için mücadele edelim, birbirimizi boğazlamak için değil. Bu ülkeyi ve bu dünyayı daha güzel yapmak için, çiçek yumağı yapmak için hep beraber çalışalım. 16'ncı Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin, barış festivalinin dünyaya ve ülkemize barış getirmesini yüce Allah'tan diliyorum. Sevgi birbirimize, barış hepimize" dedi.

Başkan Akgün konuşmasının ardından, Karayalçın ve konuklar ile birlikte beyaz güvercinler uçurarak festival meşalesinin yanması için butona bastı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Karayalçın Büyükçekmece Hasan Akgün İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title