Haberler

Büyükçekmece Festivalinde Rengarenk Yürüyüş

Güncelleme:

16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen karnaval sokaklarda renkli görüntülere sahne oldu.

16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen karnaval sokaklarda renkli görüntülere sahne olurken, 64 farklı ülkeden katılan temsilciler kendi kültürlerini tanıttı.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen 16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında karnaval şeklinde bir yürüyüş düzenlendi. Mimaroba'da gerçekleştirilen yürüyüşe, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün eşi ile birlikte katılırken yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. Yürüyüşte Başkan Akgün vatandaşları selamlarken, farklı ülkelerden gelen katılımcılarda kendi rengarenk kıyafetleri ile yöresel oyunlarını oynadı. Festivale 64 farklı ülkeden katılan temsilciler kendi kültürlerini tanıtma imkanı bulurken hep birlikte dünyaya barış mesajları da veriyor.

"BU FESTİVAL, ŞARKI VEYA TÜRKÜ FESTİVALİ DEĞİLDİR"

Gerçekleştirilen yürüyüşün festivalin başlangıcının bir işaret olduğunu dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali asla bir şarkı ya da türkü festivali değildir. Kültürün sanatın birleştiği dünya gençlerinin el ele tutuşup 'Sevgi birbirimize barış bütün dünyaya' dediği bir festivaldir. İçerisinde Altınköprü halk dansları yarışması, bütün ihtişamı ile halkımızı bekliyor. Heykel sempozyumu devam ediyor. Dünya halk sanatları atölyesi çalışması devam ediyor. Festival Pazartesi günü resmi UNESCO'nun, Dünya Festivaller Birliği'nin denetimde açılacak" dedi.

Başkan Akgün konuşmasının devamında festivalin dünyanın en iyi festivali olacak şekilde hazırlandığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bulunduğumuz zaman dilimi itibariyle dünyanın barışa ihtiyacı var. İşte barış elçileri burada. Her renkten insan var burada. Bütün renkler İstanbul'da bütün renkle Büyükçekmece'de, bütün renkler burada."

VATANDAŞLARDAN KORTEJE YOĞUN İLGİ

Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Konseyi (CIOFF) tarafından iki yıl üst üste 'Dünyanın en iyi kültür ve sanat festivali' olarak gösterilen festivalin yürüyüşüne vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Yürüyüşü izleyen Büyükçekmeceli vatandaşlardan Mehtap Güdücü, festivalde eğlendiklerini dile getirerek, "En büyük eğlencemiz, ayağımıza kadar sunulan bir hizmet eğlenmemek yanlış olur. Bugünkü karnavala bayıldım, her sene de yapılacağını söyledi başkanımız. İnşallah böyle güzel ve mutlu günlerde barış içinde olur" dedi.

Korteji izleyen bir diğer vatandaş Türkan Çakır ise, bu sene ilk defa bir karnaval gördüklerini belirterek, "Çok mutluyuz saat 8'den buradayız heyecanla bekliyoruz. Her sene Büyükçekmece festivale gidiyorduk ama bu sene daha değişik oldu çok mutluyuz. Başkanımıza saygı ve sevgilerimizi sunarız böyle etkinliklerin devamını diliyoruz" diye konuştu.

16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali 8 Ağustos'a kadar birbirinden ünlü ismi katılacağı konserlerle ve kültür sanat etkinlikleriyle devam edecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Büyükçekmece Hasan Akgün İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title