Haberler

Büyükçekmece'de Bayram Sevinci

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, dört günde yaklaşık 100 bin kişi ile bayramlaştı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, dört günde yaklaşık 100 bin kişi ile bayramlaştı.

Büyükçekmece Belediyesi, geleneksel bayramlaşma törenini Atatürk Kültür Merkezi (AKM) İbrahim Çallı Sanat Galerisi'nde halkın yoğun katılımı ile gerçekleştirdi. Bayram kutlama etkinliğine Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul, Garnizon Komutanı ve Subay Orduevi Müdürü Topçu Albay Metin Demir, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarına bağlı üyelerin yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu da katıldı. Bayramlaşma törenine katılan Büyükçekmece'nin yeni kaymakamı İbrahim Yurdakul'a ilçe halkı büyük ilgi gösterdi. Büyükçekmecelilere huzurlu bir bayram dileyen Kaymakam Yurdakul, "Büyükçekmece'de göreve başladıktan sonraki ilk bayramımı Büyükçekmece halkıyla geçirmekten çok mutluyum. Bayramlar toplum hayatımız için müstesna günlerdir. Hepinize sağlık, mutluluk, huzur içerisinde nice bayramlar diliyorum" şeklinde konuştu.

Binlerce vatandaş ile bir araya gelerek bayramlaşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bayramlaşmaya gelen çocuklara da harçlık vermeyi ihmal etmedi. Birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği Kurban Bayramı'nın hayırlı, uğurlu olmasını dileyen Başkan Akgün, "İslam aleminin en önemli günlerinden, hacıların kutsal beldelerde buluştuğu, Müslümanların Allah rızası için kurban kestiği bu anlamlı ve önemli günde Büyükçekmece'nin büyük ailesi olarak geleneksel bayramlaşma törenimizde bir araya gelmekten mutluyum, bir o kadar da heyecanlıyım. Kurban Bayramı'nızı sağlık, esenlik ve mutluluk içerisinde geçmesini temenni ediyor, daha nice bayramlara hep birlikte kavuşmamızı diliyorum" dedi.

Şehitlere rahmet, gazilere minnet duyduklarını ifade eden Başkan Akgün, sosyal belediyeciliğin gereği olarak bu bayram da da maddi durumu iyi olmayan ailelere giyim, gıda ve maddi desteklerde bulunduklarını belirtti.

AKM İbrahim Çallı Sanat Merkezi'ndeki bayramlaşma töreninden sonra ilçedeki büyükleri dolaşmayı ihmal etmeyen Başkan Akgün, Büyükçekmece'nin yerlisi emekli Koramiral Kadir Sağdıç Paşa'nın eşi Selver Sağdıç'ı, yeni ameliyat olmuş annesi Ayşe Sağdıç ile babası Mehmet Sağdıç'ı da evlerinde ziyaret etti. Akgün, AKM'de gerçekleştirilen bayramlaşmadan, yaşlı ve hasta ziyaretlerinden sonra bayram boyunca mahalle mahalle dolaşarak esnafın ve vatandaşların bayramını kutlayıp, sıkıntılarını da yakından dinleme fırsatı buldu. Ayrıca Başkan Akgün mahallelerdeki çalışmaları da yerinde denetledi. Başkan Akgün, "Bayramlar bizleri bir araya getiren, geçmişi ve geleceği ortak bir paydada buluşturan hem dini vecibeleri hem de kültürü bir araya getiren yegane günlerdir. Bende bu güzel günlerde artık çok yakın olduğumuz, aile dostluklarını geliştirdiğimiz Büyükçekmece halkıyla kutlamayı tercih ediyorum" diye konuştu.

Bayram boyunca tüm Büyükçekmece'yi yürüyerek vatandaşlarla tek tek bayramlaşan Akgün, "Her bayram da olduğu gibi bu bayramda Büyükçekmeceli vatandaşlarımı dolaşarak, yaşadıkları sorunları yerinde bizzat tespit etme imkanı buldum. Yaptığınız işi ne kadar severseniz, ne kadar sahiplenirseniz, yorgunluğunuz o kadar azalır. İşini aşkla yapmayanlar başarısızlığa mahkum olurlar" şeklinde konuştu.

Dört günlük bayram gezisinde Başkan Akgün'e Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve belediye personeli eşlik etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Çallı Büyükçekmece Hasan Akgün Akm Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title