Haberler

Büyükçekmece Belediyesi'nin Düzenlediği "Cumhuriyet Balosu" Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Büyükçekmece Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yılı dolayısıyla düzenlenen ’’Cumhuriyet Balosu’’ renkli görüntülere sahne oldu.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 92. yılı dolayısıyla düzenlenen "Cumhuriyet Balosu" renkli görüntülere sahne oldu.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla olarak düzenlenen "Cumhuriyet Balosu" Kaya Ramada Otel'de gerçekleştirildi. Gecede Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün eşi Hatice Akgün ile birlikte konuklarını kabul etti. Baloda verilen kokteylden sonra konuklar salona geçti. Burada bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün konuklara hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından getirilen dev 92. yıl pastası, baloya katılan Başkan Hasan Akgün, emekli büyükelçi Şükrü Elekdağ, Garnizon Komutanı Albay Ayhan Akkaya, emekli Başsavcı Hikmet Gülay, emekli Orgeneral Yurdaer Olcan, emekli Koramiral Kadir Sağdıç, emekli Tümamiral Alper Tezeren ve emekli Tümamiral Şevket Uğur Büyükçulha tarafından kesildi.

Cumhuriyet Balosu'nda konuşan Başkanı Hasan Akgün, "Cumhuriyetimizin 92. yılı şan ve şeref yılını kutluyoruz. Ortadoğu'da görülen olaylar bizim için çok önemli bir tablodur. Eğer Türkiye Cumhuriyeti bütün bu olumsuzluklara rağmen dimdik ayakta durabiliyorsa işte bunun esas sebebi Atatürkçülük, Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik velhasıl Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyet'e bu fikirlerle topyekün sahip olmamızdan dolayıdır. Cumhuriyeti kurmak belki çok zor olmuştur. Çok büyük bedeller ödedik. Ama Cumhuriyeti korumak laik, demokratik, parlamenter sistemi korumak belki daha da zordur. Biz bunu koruduk. Korumaya devam edeceğiz. Türk milleti Atatürk'ün bizlere emanet etmiş olduğu Cumhuriyeti dimdik ilelebet yaşatacak ve çağdaş medeniyet düzeyine er veya geç mutlaka çıkartacaktır. Çünkü arkamızda dağ gibi bir gençlik var. ve o gençliğin de Atatürkçü ruhu, Cumhuriyetçi ruhu bunu yapmaya muktedirdir" dedi.

Çok sayıda kişinin katıldığı Geleneksel Büyükçekmece Belediyesi Cumhuriyet Balosu, davetlilerin ellerinde bayraklarla söyledikleri 10. Yıl Marşı'nın ardından son buldu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Büyükçekmece Hasan Akgün 29 Ekim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title