Haberler

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nden Şehitlere Saygı

Eylül ayı oturumunu gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Meclisi’ne Hakkari Dağlıca’da şehit olan askerlerin üzüntüsü hakim oldu.

Eylül ayı oturumunu gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Meclisi'ne Hakkari Dağlıca'da şehit olan askerlerin üzüntüsü hakim oldu. Oturumda şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Büyükçekmece Belediye Meclisi eylül ayı oturumunu gerçekleştirdi. Oturumda Hakkari Dağlıca'da şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunuldu.

Meclis oturumu öncesinde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Bugün meclisi keyifli bir havada açmak isterdik. Ancak, akşam Dağlıca'da yaşanan terör olayı sonrasında maalesef ki yine şehitlerimizin olduğunu öğrendik. Milletimizin başı sağ olsun. Bu kutsal vatan toprakları uğruna canını veren şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ruhları şad olsun. Dilerim bir an önce ülkemiz artık özlediği huzur ortamına kavuşsun" ifadesini kullandı.

CHP ve AKP adına söz alan grup sözcüleri de terör olaylarını kınayarak, şehitlerimize rahmet dilediler. Konuşmaların ardından şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Saygı duruşunun ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin ilk maddesi olan Büyükçekmece sınırlarındaki Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım yapılması ve yardım esaslarının belirlenmesi konusu görüşüldü. Buna göre 2015-2016 sezonunda Basketbol Süper Ligi'nde mücadele edecek olan Büyükçekmece Basketbol takımına 100 bin TL, bölgesel ligde mücadele veren Büyükçekmece Spor Futbol Takımı'na 50 bin TL, amatör kulüplere ise 10 biner TL nakdi yardım yapılması oybirliğiyle karara bağlandı.

Büyükçekmece Belediye sınırlarında bulunan Ahmediye, Hürriyet ve Muratçeşme mahallelerinde toplam 3 adet trafo yerinin Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) lehine 25 yıl süreyle "İrtifak Hakkı" tesis edilmesi hususu da oybirliğiyle mecliste kabul edildi.

Gündemdeki son madde olan Büyükçekmece İlçesi, 13.06.2003 onay tarihli 1/1000 Ölçekli Göl Havzası Uygulama İmar Planı Plan Notları Tadilatı hususunun, "İmar Komisyonu Raporu" doğrultusunda müzakeresi de komisyon raporu doğrultusunda oybirliğiyle kabul edildi.

Meclisi ek gündem maddesi olarak gelen Artvin ili Hopa ilçesinde yaşanan sel felaketi sonrası Büyükçekmece Belediyesi'nin bölgeye yapmış olduğu akdi, iş makinesi ve insan gücü yardımlarının kayıtlara geçmesi açısından görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Gündeme ilişkin olarak görüşülen bir diğer ek madde de Büyükçekmece Yat Limanı inşaatının durdurulması sonrasında Büyükçekmece Belediyesi'nin haklarını korumak amacıyla açtığı davanın geri alınmasına yönelikti. Bu madde de oybirliğiyle kabul edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Büyükçekmece Dağlıca Hakkari Eylül Yerel Haberler

title