Haberler

Büyükailenin Aktif Saha Gönüllüleri

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm vatandaşları içerisine alan ve Türkiye’de ilk defa Balıkesir’de uygulanan sosyal sorumluluk projesi, “Balıkesir Bir BüyükAile Oluyor” tüm işleviyle Balıkesirlileri kucaklamaya devam ediyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin tüm vatandaşları içerisine alan ve Türkiye'de ilk defa Balıkesir'de uygulanan sosyal sorumluluk projesi, "Balıkesir Bir BüyükAile Oluyor" tüm işleviyle Balıkesirlileri kucaklamaya devam ediyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un talimatlarıyla hayata geçirilen BüyükAile projesi kapsamında Balıkesir'deki bin 119 mahalleden 7 bin 737 kişi BüyükAile Gönüllüsü oldu. Aktif saha gönüllüleri; mahalleyi temsil etmek üzere okul müdürleri ile öğretmenler, muhtarlar, İmamlar, gençler ve mahalledeki diğer kanı önderlerinden oluşuyor. Beyaz Masa uzman ekiplerince koordine edilen bu gruplar ile başlatılan çalışmada bin 119 mahallede 7 bin 737 mahalle gönüllüsüne ulaşıldığı bildirildi.

Aktif saha gönüllülerinin oluşturduğu BüyükAile Gönüllüleri'nin; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne her an ulaşabilecek ve Belediye'nin de her an ulaşıp birlikte proje yapabileceği, mahallenin sorunlarını anında ulaştırabilecek, takip edebilecek, özel bir programa sahip bir çalışma olduğu bildirildi.

"BüyükAile Gönüllüleri" Projesi ile Sivil Toplum Kuruluşları ve muhtarlar vasıtasıyla her mahallenin toplumsal duyarlılığının arttırılarak gönüllülük esasıyla olası afetlere hazırlamak amaçlanıyor. BüyükAile Danışmanlığı öncülüğünde gönüllülerin bilinçlilik düzeyini arttırabilmek için AFAD tarafından, "Temel Afet Bilinci Eğitimi", İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, "Temel İlk Yardım Eğitimi" ve İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından, "Yangın Söndürme Tatbikatı" eğitimi teorik ve uygulamalı olarak veriliyor. "BüyükAile Gönüllüleri"; afetler konusunda bilgilendirilmiş, ilk yardımdan destek hizmetlerine kadar eğitimle desteklenen, sisteme akredite kişilerden oluşuyor.

BüyükAile Gönüllüleri, tamamen halkın doğrudan içerisinde yer alacağı katılımcı bir sisteme sahip. Gönüllüler bu sistem ile Büyükşehir Belediyesi sitesindeki dijital portal üzerinden ilgililere ulaşılabileceği gibi uzaktan eğitim alma şansını da bulabilecek. Her gönüllü üye, aylık performansı, çalışmaları, aldığı ve mümkün olanların verdiği eğitimlere, sosyal medya paylaşımlarına katılması raporlanabilir olacak. Bu raporlara dayalı olarak, her ayın gönüllüleri seçileceği sistemde BüyükAile Gönüllüleri, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BüyükAile Gönüllü kartı ile Büyükşehir Belediyesi etkinliklerinde yer alabilecekler. Mahallelerde ihtiyaç olan konuya bilinçlendirme eğitimleri yapılarak halk da sisteme dahil edilmiş olacak. Eğitim almış mahalleler ise, "Bilinç eğitimi almış mahalle bayrağı" ile ödüllendirilecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Beyaz Masa uzman ekiplerinden oluşturulan BüyükAile Danışmanları'na internetten asg.balıkesir.bel.tr, Whatsapp'tan 05316213261 numarasıyla ve Alo 153 İletişim Merkezi'nden ulaşılabilir. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Edip Uğur Balıkesir Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title