Haberler

Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü

Şanlıurfa ve ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Şanlıurfa ve ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Viranşehir'de ilk tören Hükümet Konağı önünde yapıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Huzeyfe Citer, makamında tebrikleri kabul etti. Törene, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Beyhan Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Taner Güngör, Belediye Başkan Vekili İsa Misafirci, İlçe Emniyet Müdürü Esat Uğur, kurum amirleri, gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Siverek'te Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Topçu Üsteğmen Mükerim Bulut yaptı, konuşmanın ardından askeri geçit töreni düzenlendi.

Törene, Kaymakam Cengizhan Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu, Siverek 107. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Abdullah Uşan, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, İnönü Bulvarı'nda devam etti.

Halfeti'deki törende ise Şanlıurfa Vali Yardımcısı Oguz Şenlik, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Tolga Çetin ve Belediye Başkanı Mustafa Bayram, Atatürk Anıtına çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

Şenlik, ülkenin geleceği için herkesin üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmesi gerektiğini belirterek ülke için şehit olan tüm şehit ve gazilere şükranlarını sundu.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Akçakale, Suruç, Birecik, Bozova ve Harran ilçelerinde de tören düzenlendi.

Kaynak: AA / Yerel

Zafer Haftası Oğuz Şenlik Şanlıurfa Tsk Yerel Haberler

title