Haberler

Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü

Atatürk Kültür Merkezi tören alanındaki kutlamalara Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan Erdoğan ile resmi devlet erkanı katıldı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) resmigeçit töreni düzenlendi.

Tören, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tören aracında, askeri birlikleri selamlamasıyla başladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in de bulunduğu tören aracına atlı tören birlikleri ve Cumhurbaşkanlığı motosikletli koruma ekipleri eşlik etti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Serruh Kaleli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ ve Ali Babacan, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük ile Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ve diğer yetkililerin katıldığı töreni, yabancı misyon şefleri, subay ve astsubaylar ile çok sayıda vatandaş izledi.

Törende, İstiklal Marşı'nın okunması ve Türk bayrağının göndere çekilmesi ardından Kara Harp Okulu'ndan mezun olarak bugün TSK'da göreve başlayan teğmen Ali Doğukan Seslikaya ve teğmen Mine Tamer, dönem arkadaşları adına konuşma yaptı.

Teğmenler, konuşmalarında bugünün "kutsal vatan topraklarına göz dikenlerin umutlarının söndürüldüğü gün" olduğunu belirtti. "Bugün, milletimizin vatan uğrunda sergilediği fedakarlığın ve kahramanlığın destanı olan muhteşem zaferin gururunun yaşandığı gündür" ifadelerinin kullanan teğmenler, zaferin milletin ve onun kahraman ordusunun, ebedi Başkomutan Atatürk'ün önderliğinde kazandığı bir özgürlük mücadelesi olduğunu vurguladı.

Cumhuriyetin kuruluşunun ardından yapılan inkılapların, sosyal, ekonomik ve hukuksal reformların çağdaş bir milletin doğuşunu sağladığını dile getiren teğmenler, şunları kaydetti:

"Tarih boyunca engin harp tecrübesine sahip olan Türk Silahlı Kuvvetleri, 30 Ağustos Meydan Muharebesi'nde harp sanatının sevk ve idare kabiliyetinin parlak bir örneğini sergilemiştir. Şanlı tarihimizin bizlere verdiği bu büyük özgüvenle bir kez daha haykırıyoruz ki, Türk milletinin bağrından çıkan Türk ordusu geçmişte olduğu gibi bugün de Türk yurdunun yılmaz bekçisi olmaya devam edecektir. Yüce Türk milleti, bayrağı, vatanı ve milletinin müdafaası için yemin etmiş olan Türk Silahlı Kuvvetlerine duyduğun güven ve itimada layık olabilmek için, ettiği yemine sadakatla bağlı, gönlü vatan, bayrak ve millet sevgisiyle dolu genç teğmenler olarak, her koşul ve ortamda büyük bir özveriyle çalışacağımızdan asla şüphen olmasın.

Gururla ifade ediyoruz ki bu kutsal vatana ve büyük Türk milletine karşı yönelecek tehditler azim ve irademiz karşısında mutlaka hüsrana uğrayacaktır. Bizleri vatan, millet ve vazife uğrunda hiçbir tehlikenin yıldıramayacağını bir kez daha hatırlatıyoruz."

-Geçit töreni

Geçit töreni, paraşüt birliklerinin 3 bin metreden yaptığı atlayışla başladı. Türk bayrağı, Atatürk posteri ve kuvvet komutanlıklarının flamalarını taşıyan paraşütçülerin inişi izleyicilerce alkışlandı. Atlayışların tamamlanmasının ardından paraşütçüler, Türk bayrağı ve Atatürk posterini, şeref tribününün önünde açtı.

TSK Armoni Mızıkası ve Karma Bando'nun geçiş için alanda yerini alması ardından sonra sırasıyla Tören Birlikleri Komutanlığı, Muharip Gaziler ve İç Güvenlik Gazileri Yürüyüş Grubu şeref tribününün önünden geçti.

Türk ordusunun her bir kuvvetini temsil eden birliklerin ve gazilerin ardından, yerli üretim zırhlı araçlar, yerli tasarım alçak irtifa hava savunma sistemi "Atılgan" ile TSK envanterine yeni giren "Yıldırım" füze sistemiyle karadaki geçit töreni tamamlandı.

-Hava Birlikleri

Törende, Kara Havacılık Komutanlığına bağlı genel maksat ve taaruz helikopterleri ile Türk Hava Kuvvetlerine bağlı F-16, F-4 ve F-14 uçaklarıyla da gösteri uçuşu yapıldı. Türk Hava Kuvvetlerinin akrotim ekibi "Türk Yıldızları"nın gösterisi ise ilgiyle izlendi.

Türk Yıldızlarının gösterisi, izleyenlerce uzun süre alkışlandı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Akm Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title