Haberler

Büyük Usta Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul'daki evinde fenalaşıp hayatını kaybeden Türk sineması ve tiyatrosunun usta ismi Tuncel Kurtiz'in vasiyetini doğrultusunda ailesi, cenazeyi Edremit Devlet Hastanesi'nden alıp Edremit İlçesi'nde, Kazdağları eteklerindeki Çamlıbel Köyü'ndeki evine getirdi. Ünlü oyuncunun sevenleri ve bir çok sanatçı da köye akın etti. Evde okunan duaların ardından, 77 yaşında hayata veda eden büyük ustanın cenazesi, köy mezarlığına kadar omurlarda tayındı. Cenazeye katılanlar zaman zaman 'Her yer Taksim, her yer direniş' ve 'Her yer Tuncel, her yer Kurtiz' diye slogan attı, alkış tuttu. İstanbul'daki Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde dün (Cumartesi) düzenlenen törenin ardından, tiyatro ve sinema sanatçısı Tuncel Kurtiz'in cenazesi, vasiyet ettiği, Kazdağları eteklerindeki Çamlıbel Köyü'nde toprağa verilmek üzere Edremit Devlet Hastanesi'ne morguna getirildi. Duayen sanatçı Kurtiz'in defnedilmesi için Çamlıbel Köyü mezarlığında, vasiyetinde ifade ettiği gibi denizi gören ve yol kenarında yer hazırlandı. Ünlü sanatçının çok sayıda seveni erken saatlerde mezarlığa gelip dua okudu.

BEETHOVEN DİNLETİLDİ

Kurtiz'in kayınbiraderi Erhan Şeker, sanatçı dostları Tarık Akan, Menderes Samancılar, Atilla Saral ile bazı yakınları, bugün saat 12.00'de, cenazeyi hastane morgundan alıp Çamlıbel Köyü'ndeki evine getirdi. Kurtiz'i son yolculuğuna uğurlamak üzere sevenleri ve çok sayıda sanatçı da köye akın etti. Köyün girişinde araç kuyrukları oluştu. Altın Portakal Yaşam Boyu Onur Ödülü sahibi olan ve onlarca filmde bir çok karaktere hayat veren Kurtiz'in eşi Menend Kurtiz ve kayınbiraderi Erhan Şeker ile işlettiği 'Zeytinbağı' adlı butik otelin önüne gelen hayranları zaman zaman gözyaşı döktü. Sanatçının bir hayranı aracından Beethoven'a ait eserler dinletti. Daha sonra sevenleri, Beethoven'a ait eserlerin bulunduğu CD'yi Kurtiz'in evindeki müzik çalara takdı.

YAKLAŞIK 10 BİN KİŞİ KATILDI

Usta sanatçıyı uğurlamak için, İstanbul, bölgedeki ilçe ve köylerden yaklaşık 10 bin kişi köye geldi. Törene, Halit Ergenç, Kenan İmarzalıoğlu, Yılmaz Köksal, Berrak Tüzünataç, Okan Yalabık, Güven Kıraç, Cansu Dere, Kıvanç Tatlıtuğ, Yiğit Özşener, Rıza Kocaoğlu, Sarp Akkaya'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda oyuncu, çevre belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri de katıldı. Kurtiz'in evinde okunan duaların ardından, tabut omuzlarda, köy mezarlığına getirildi.

TAKSİM SLOGANLARI TATILDI

Ünlü sanatçının cenazesinin mezarlığa getirildiği sırada, bir çok kişi, 'Her yer Taksim, her yer direniş' ve 'Her yer Tuncel, her yer Kurtiz' diye slogan attı, alkış tuttu. Gözyaşlarının sel olduğu mezarlıkta, adeta adım atacak yer kalmadı. Aşırı yoğunluk nedeniyle, Kurtiz'in ailesi kabre ulaşmakta güçlük çekti. Daha sonra cenaze namazının kılınması için tabut, yola çıkartıldı. Cenaze namazının ardından Kurtiz, toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Edremit Devlet Hastanesi Tuncel Kurtiz İstanbul Çamlıbel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 28 Mart Perşembe Survivor potada kimler var? Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title