Haberler

Büyük Tekneler Yarın Akşamdan İtibaren 1 Eylül'e Kadar Balığa Çıkamayacak

Tüm denizlerde 1 Eylül'de başlayan trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı yarın geceden itibaren başlıyor.

Tüm denizlerde 1 Eylül'de başlayan trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı yarın geceden itibaren başlıyor. İzmit balık halindeki balıkçılar, küçük artık sadece küçük teknelerle av yapılabileceğinden tezgahlardaki balık çeşitlerinin azalacağını söyledi.

Karadeniz ve Marmara'nın yanı sıra Ege'den de balık getirilen Kocaeli'de, bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle balık çeşitliliği hem azaldı hem de fiyatları tavan yaptı. Geçen yıllara oranla daha yüksek olan balık fiyatları nedeniyle herkes sofralarına yeterince balık koyamadı.

Yarın başlayacak av yasağı ile ilgili kurallara herkesin saygı göstermesi gerektiğini söyleyen ve kendi ktenkeleri de olan balıkpazarı esnaflarından Hamdi Bineklioğlu, "Av yasağı yarın başlıyor. Büyük gırgır ve trollere yasak geliyor. Küçük motor ve olta balıkçılarına serbest. Balıklar için faydalı bir yasak. Bizim için de gelecek anlamında önemli bir yasak. Herkes bu yasağa sayğı duymalı. Yasağa uyulursa gelecekte herkes güzel ve iyi balık yer." diye konuştu.

Av yasağının ardından kaliteli ve güzel balık yeme şansı bulacaklarını söyleyen Emre Yıldırım da "Ülkemizde av yasağının başlaması güzel birşey. Balıkların yumurtlama dönemi geliyor. Av yasağı ile birlikte daha güzel ve kaliteli balıklar yiyeceğiz.Tabi insanlarımız bu yasağa ne kadar uyar tartışılır. Bu sene havaların mevsim normalleri dısında olması nedeniyle pahalı fiyata balık yedik ama Türkiye balıkçılık anlamında iyi. " dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Marmara Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title