Haberler

Büyük Taarruz ve Zafer Haftası Kutlamaları Gergin Başladı

Güncelleme:

Kemal Kılaçdaroğlu ve Veysel Eroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen 'Büyük Taarruz ve Zafer Haftası Kutlamaları' gergin başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılaçdaroğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen ‘Büyük Taarruz ve Zafer Haftası kutlamaları gergin başladı. Gruplar arasındaki tartışma büyüyünce olaya çevik kuvvet polisi müdahale etti. Gerginliğin ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu toprakları kazananlar kimseyi ötekileştirmedi ve inancına bakmadı. Biz ülkemizi ve insanımız seviyoruz. Ne olursa olsun herkese saygı duyuyoruz” dedi. Büyük Taarruz Kutlamaları kapsamında Afyonkarahisar’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Şuhut ilçesinde Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Büyük Taarruz kutlamalarına katıldı. Şuhut Şehir Stadyumu’nda yapılan törenlere Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, CHP’li ve AK Parti’li milletvekilleri, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, daire müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı. CHP’li ve AK Parti’li gruplar arasında karşılıklı atılan sloganlarla gergin başlayan tören daha sonra, karşılıklı su şişelerin, sandalyelerin fırlatıldığı kavgaya dönüşünce çevik kuvvet ekipleri olaylara müdahale etti. Gerginliğin ardından protokol konuşmalarına geçildiği törenin açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurtuluş Savaşı’nın ardından Türkiye’de yaşanan gelişmelerden bahsetti. 1923 savaş meydanlarında kazanılan zaferin, ekonomik zaferlerle taçlandırıldığını ve İzmir’de iktisat kongresinin yapıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “1925’te Kayseri’de uçak fabrikasının temeli atılıyor. 1934 Kayseri’den kalkan ilk milli uçağımız Ankara’ya iniyor. 1930’da ulusal kurtuluş savaşını verenler kendi paralarını basmak için merkez bankasını kuruyorlar. Ülkeyi demir ağla örüyorlar ve bunları yaparken kimseye muhtaç olmuyorlar. Yetmedi Osmanlının borcunu son kuruşuna kadar ödediler. Çünkü onlar kul hakkı yemezlerdi. işte Kuva-i Milliye ruhu budur” dedi.

“NE OLURSA OLSUN HERKESE SAYGI DUYUYORUZ”

Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bizim babalarımız ve dedelerimi bu toprakları korumak için mücadele etti. Bu topraklar şehit kanları ile sulanmış kutsal topraklardır. Bir ozanımızın dediği gibi ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğurunda ölen varsa eğer vatandır.’ Biz yedi düvele karşı mücadele edip onları dize getirmişiz. Biz onların çocuklarıyız. Biz kendi ülkemizin çıkarı için her şeyi yaparız. Bizim göğsümüz iman doludur. Zafer hepimizin zaferidir. Zafer babalarımızın, dedelerimizin ortak mücadele ettiği zaferidir. Bu toprakları kazananlar kimseyi ötekileştirmedi ve inancına bakmadı. Biz ülkemizi seviyoruz ve insanımız seviyoruz. Ne olursa olsun herkese saygı duyuyoruz.”

“ÇIKTIKLARI YOL GECE GİBİ KARANLIKTI BELKİ AMA SONU GÜNEŞ GİBİ AYDINLIKTI”

Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise 25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan gecenin yani 91 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk Şuhut’tan Kocatepe’ye zafer yürüyüşünü başlattığını hatırlatarak, “Zafer yürüyüşü bütün dünyaya emsal teşkil eden büyük zaferin yani 30 Ağustos’un ayak sesleridir. 26 Ağustos sabahı başlayan hücumla kahraman Türk askeri geçilmesi imkansız denilen düşman siperlerini sadece 36 saatte tarumar etmiş büyük bir azim ve fedakarlıkla zafere yürümüştür. Büyük Taarruz beklide elinde ki son ekmeği ve son suyunu paylaşan askeri ile paylaşan insanımızın vatanda sevgisinin kararlığının ve coşkusunun imsali olmuştur. Aynı zamanda sömürgeci devletlerin elinde esir olan bütün mazlum milletlerde örnek olmuştur. 25 Ağustos’ta Şuhut’tan yola çıkmışlardı, çıktıkları yol gece gibi karanlıktı belki ama sonu güneş gibi aydınlıktı. Ülkemiz için seve seve canlarını veren şehitlerin hatıralarını anlatmak ve gelecek nesillere taşımak boynumuzun borcudur. Şehitlerimizin ruhuna yakışır panoramik bir müze yapacağız. İnşallah kısa zaman da yapımına başlayacağız. İstiklal harbinde şehit olan 137 bin şehidimiz için Sinanpaşa’nın Taşoluk beldesinin Şuhut tarafında bakan kısmına 137 bin fidan dikilmesi talimatını verdik. Şehitlerimizin anılarını her daim yaşatacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören Türk Silahlı Kuvvetleri’nin askeri bandosunun verdiği konserin ardından, AKÜ Devlet Konservatuvarı tarafından hazırlanan gösterilere ve Mustafa Ceceli’nin verdiği konser ile devam etti.

CEM GEÇİM - GÖKTEN CEYLAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Veysel Eroğlu Zafer Haftası Şuhut Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
title