Haberler

Büyük Şire Pazarının Fiziksel ve İşlevsel Özellikleri İyileştirilecek

Malatya Büyük Şire Pazarı ile ilgili Malatya Valisi Mustafa Toprak başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Malatya Büyük Şire Pazarı ile ilgili Malatya Valisi Mustafa Toprak başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Büyük Şire Pazarının fiziksel ve işlevsel özelliklerinin iyileştirilmesine yönelik gerçekleştirilen toplantıda kurum ve kuruluşların uygulamada yaşadıkları sorunlar da masaya yatırıldı.

Toplantı sonunda konuyla ilgili bir açıklama yapan Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyük Şire Pazarını, Malatya'ya yakışır bir yapıya dönüştürmek üzere ilgili kurumlarla birlikte çalışmalara başladıklarını söyledi.

Pazarda yapılacak çalışmalarla tüm paydaşların maksimum düzeyde yarar sağlamasının hedeflendiğini kaydeden Toprak, "Valilik de dahil olmak üzere tüm kurumlarımızın varlık nedeni vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermektir. Bu bağlamda Battalgazi Kaymakamlığı, Battalgazi Belediye Başkanlığı, Fırat Kalkınma Ajansı, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Vergi Dairesi Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve Ticaret Borsası yetkilileri esnafımızın sorunlarını çözmek, yaşanmakta olan ve yaşanabilecek aksaklıkları gidermek üzere gece gündüz demeden görevleri başında olacaklar. Burada amacımız etkin bir denetim süreci icra etmek de değildir. Bir rehberlik ve eğitim süreci olarak gördüğümüz bu çalışmalarda ürün kalitesi, katma değeri, insan sağlığı ve ilimiz marka değerinin kendine yakışır bir konumda pazarlanması hedeflenmektedir. İlimiz ekonomisine en büyük katkıyı sunan kuru kayısı ticaretinde kayıt dışılığın önüne geçmek, pazarda yer alan firmaların ürünlerini hijyen standartlarına uygun şekilde depolamalarını ve ticaretinin yapmaları sağlamak ve ayrıca pazarın huzur ve güvenliğini artırmak üzere yapılan bu çalışmaya katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlarımıza, esnafımıza ve vatandaşımıza teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Toprak Battalgazi Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title