Haberler

Büyük Şire Pazarı Değerlendirme Toplantısı

Malatya'daki Büyük Şire Pazarının işleyişi masaya yatırıldı.

Malatya'daki Büyük Şire Pazarının işleyişi masaya yatırıldı.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Mustafa Toprak başkanlığında valilikte "Büyük Şire Pazarı Değerlendirme" toplantısı düzenlendi.

Pazarın fiziksel ve işlevsel özelliklerinin iyileştirilmesine yönelik gerçekleştirilen toplantıda, kurum ve kuruluşların uygulamada yaşadıkları sorunlar masaya yatırıldı.

Toplantı sonunda konuyla ilgili bir açıklama yapan Vali Toprak, valilik olarak ilin ekonomisinin can damarı kuru kayısının ticaretinin yapıldığı Büyük Şire Pazarını, Malatya'ya yakışır bir yapıya dönüştürmek üzere ilgili kurumlarla iş birliği yaparak çalışmalara başladıklarını belirtti.

Kayısı ticaretiyle uğraşan üreticiler, ihracatçılar ve esnafların maksimum düzeyde yarar sağlamasını hedeflediklerini kaydeden Toprak, "Tüm kurumlarımızın varlık nedeni vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek. Bir rehberlik ve eğitim süreci olarak gördüğümüz bu çalışmalarda, ürün kalitesi, katma değeri, insan sağlığı ve ilimiz marka değerinin kendine yakışır bir konumda pazarlanması hedeflenmektedir." ifadelerini kullandı.

Toprak, kayısının ilin ekonomisine büyük katkı sağladığını aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Toprak Malatya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title