Haberler

Büyük Önder Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 75. Yılı

Atatürk, ebediyete intikalinin 75'inci yılında Siirt, Bingöl, Şırnak, Mardin ve Batman'da törenlerle anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 75'inci yıl dönümünde Siirt, Bingöl, Şırnak, Mardin ve Batman'da törenlerle anıldı.

Siirt Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören Vali Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Selim Sadak ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumunun ardından 09.05'ten itibaren iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi.

Halk Eğitimi Merkezinde devam eden programda 14 Eylül Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Tahir Diriarın günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Sarı Zeybek filminin son on dakikasının izlenmesinin ardından Takasbank Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu koro, Atatürk'ün sevdiği şarkı ve marşları seslendirdi. Tören, okullar arasında yapılan "Atatürk ve 10 Kasım" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve "Atatürk Resimleri" sergisinin gezilmesiyle son buldu.

Bingöl

Valilik önünde düzenlenen törende Vali İbrahim Taşyapan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün ve Belediye Başkanı Serdar Atalay Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından 09.05'ten itibaren iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kalkınma Bakanı Yılmaz ve AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş'ın da katıldığı program daha sonra Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde devam etti.

Şırnak

Valilik bahçesindeki tören Vali Vekili Mustafa Akgün, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin ve Belediye Başkan Vekili Kasım Ayan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmalarıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından 09.05'ten itibaren iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi.

Şırnak Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte Şırnak Çok Programlı Lisesi Edebiyat Öğretmeni Zuhal Şahin, günün anlamını belirten bir konuşma yaptı. öğrencilerin şiirlerin okunmasının ardından, Şırnak Güzel Sanatlar Lisesi Korosu tarafından Atatürk'ün sevdiği türküler seslendirildi. Etkinlik, 10 Kasım dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dallarında dereceye giren ilköğretim öğrencilerine protokol tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından son buldu.

Mardin

Valilikte gerçekleştirilen törende Vali Ahmet Cengiz, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban ve Mardin Belediye Başakanı Mehmet Beşir Ayanoğlu Atatürk anıtına çelenk koydu. Çelenk sunumunun ardından saat 09.05'ten itibaren iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi.

Mardin Kız teknik Meslek Lisesi'nde devam eden programda konuşan Vali Cengiz,  Atatürk, beyanatlarında demokratik rejime olan inancını hep tekrarladığını, demokrasiye ters düşen çağdaş siyasi akımları eleştirdiğini söyledi.

Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefine ulaşma çabalarıyla dünden bugüne çok mesafe kat edildiğini vurgulayan Cengiz, şöyle konuştu:

"Bugün Türkiye Cumhuriyeti, gerek zengin kültürü, gerek ekonomik ve teknolijik gelişmişliğiyle dünya devletleri arasında önemli bir yere gelmiş. Örneğin 1950'li yıllarda yardımlarını kabül ettiği bir ülkeye bugün yardım edebilecek güce erişmiştir. Bu başarı tüm milletimizindir. Bize bu vatanı yurt, demokratik Türkiye Cumhuriyetini miras olarak bırakan ulu önder Atatürk'ü sonsuzluğa uğurlaşının 75. yılında saygı ve minnetle anıyorum."

Anma töreni, asker ve öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten konuşmaları, okunan şiirler ve Atatürk'ü ve milli mücadeleyi anlatan sinevizyon gösterisyle sona erdi.

Batman

Valilikteki törende Vali Vekili Ertuğ Şevket Aksoy ile Belediye Başkan Vekili Nergiz Ekinci Atatürk anıtına çelenk koydu. Çelenk sunumunun ardından saat 09.05'ten itibaren iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi.

Batman Kültür Merkezinde davam eden program günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Atatürk oratoryosuyla devam etti. Etkinlik resim, şiir ve kompozisyon dallarındaki yarışmalarda dereceye girenlerin öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Batman Mardin Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title