Haberler

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

AYDIN/ Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78'inci yılı dolayısıyla Aydın'ın Nazilli ilçesinde tören düzenlendi.

AYDIN/ Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78'inci yılı dolayısıyla Aydın'ın Nazilli ilçesinde tören düzenlendi.

Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında İstasyon Meydanı'nda düzenlenen törende, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ve Belediye Başkan Vekili Erkin Özbek Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saat 09.05'te sirenler çalınırken yolda araçların durduğu, yayaların da saygı duruşunda bulunduğu görüldü.

Tören, Belediye Tiyatro Salonu'nda Nazilli Fen Lisesi tarafından hazırlanan programla son buldu.

Törene Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Emniyet Müdürü Bünyamin Daştan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan protokolün çelenk bırakmasının ardından CHP İlçe Teşkilatı da anıta çelenk sunmak istedi.

Polislerin çelengi kaldırması üzerine partililerle polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Duruma müdahale eden kaymakam Mehmet Okur, "Lütfen şov yapmayın ayıp ediyorsunuz. Çelenk koyma kuralları var. Kuralı bozmayın." diye uyarıda bulundu.

CHP İlçe Başkanı Ali Deveci ise "Bugüne kadar böyle bir uygulama yoktu, şiddetle kınıyoruz. Bizlere bir kutlama (29 Ekim-19 Mayıs) programı dahi gönderilmiyor. Şiddetle kınıyoruz. Partimize her zaman çelenk koyma sırasında bu uygulanıyor. Böyle olmamalı. Bizler de Atamızın huzuruna çelengimizi bırakmalıyız." dedi.

CHP ilçe gençlik kollarından bazılarının çelenk koymakta ısrar etmesi üzerine 2 kişi, İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Bu kişiler, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Kuşadası

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla Kuşadası'nda tören düzenlendi.

Tören, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı.

Daha sonra saat 09.05'te polis, jandarma, itfaiye araçları ve Ege Ports Römorkörü'nden 2 dakika siren çalındı.

Sirenler çalınırken yolda, vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

Bergama

Bergama ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında törenle anıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen anma programında, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Program, Atatürk'ün görüntülerinin bulunduğu video gösterimiyle başladı.

Programda, öğrencilerin "Atatürk" konulu yazdıkları şiir ve kompozisyonlar okundu, 10 Kasım nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törende konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün eşsiz dehası, üstün kişiliği ve geleceğe ışık tutan öngörüleriyle bir ulusun kötüye giden kaderini değiştirdiğini belirtti.

Tire

Tire ilçesinde düzenlenen düzenlenen törende ise, Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu, tutulan yasın sembolü olarak bayraklar yarıya indirildi.

Törenin devamında, öğrenciler Atatürk ile ilgili şiirler okudu.

Selçuk

Selçuk ilçesinde düzenlenen tören, Atatürk anıtı önünde başladı. Siyasi parti, sivil toplum ve kamu kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği törende Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ile Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Atatürk Anıtı'na çelenk sundular. Çelenk sunumunun ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Atatürk'ün yaşama veda ettiği dakikalarda, saygı duruşu ve siren seslerine ilçedeki araçlarda korna sesleriyle eşlik etti. Bayraklar yarıya indirilirken Selçuk Belediyesi birimleri de aynı dakikalarda Ata'ya saygı gösterisinde bulundu.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Efes Tiyatro Salonu'nda yaptığı konuşmada, Atatürk'ün tüm dünyada saygı duyulan bir lider olduğunu belirterek, "Atatürk'e silah çekmiş ülkesini parçalamak istemiş yabancı ülkelerin devlet adamları askerleri dahi onun kaybından duyduğu üzüntüleri dile getirmiştir. Büyük atamız her insan gibi ölümlü bir insan fakat bıraktığı eserler, bıraktığı izler ölümsüzdür. Onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır." dedi.

Selçuk'ta düzenlenen "Atatürk" konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Öğrenciler tarafından "Atatürk'ün Hayat Yürüyüşü" adlı gösteri sergilendi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Kemal Atatürk Kuşadası Nazilli Aydın Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title