Haberler

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında Çorlu ve Malkara ilçelerinde törenlerle anıldı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında Çorlu ve Malkara ilçelerinde törenlerle anıldı.

Çorlu'da, Atatürk Meydanındaki anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal sahnesinde devam eden programda, günün anlam önemine değinen konuşmalar yapıldı ve Çorlu Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan "Atatürkiye" adlı Oratoryo gösterisi sahnelendi.

Törene, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Garnizon Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile protokol üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileriyle öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Malkara

Malkara'da, Hükumet Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Kültür Sarayında devam eden törende, günün anlam ve önemini belirten Hüsniye Hanım Teknik ve Anadolu Lisesi öğretmeni Erol İyisözlü, Büyük Önder Atatürk'ün Kurtuluş savaşı sonrası elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek yapılması çok zor olan bir çok devrimler gerçekleştirdiğini belirterek, "O'nun Türk milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak olmuştur. Gerçekleştirdiği devrimler ile Türk milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır." ifadelerini kullandı.

Törene Kaymakam Osman Altın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Saffet Akçin, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti Malkara Çorlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title