Haberler

Büyük Önder Atatürk İpsala'da Törenle Anıldı

Güncelleme:

Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı dolayısıyla İpsala'da anma töreni düzenlendi.

Cumhuriyet'in kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı dolayısıyla İpsala'da anma töreni düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, 1. Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay Dinçer Dinç, kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kamu kuruluşları tarafından Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu. Saat 09.05'te ise çalan sirenlerle birlikte saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

Öte yandan, belediyenin düğün salonunda öğrencilerin hazırladığı anma etkinliği düzenlendi.

Şehit Er Mustafa Aydın Çok Programlı Lisesi Tarih Öğretmeni Ali Korucu, burada yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milleti için yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu söyledi.

Atatürk'ün Türk milletine bıraktığı mirası en iyi şekilde taşıyacaklarını ifade eden Korucu, "Bu mirasa sahip çıkma ve gelecek nesillere taşımak için bize en büyük rehber yine Atatürk ilke ve inkılapları olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından, Atatürk'ün hayatı sinevizyon gösterisi şeklinde sunuldu. Atatürk'ün sevdiği şarkıların da seslendirildiği etkinlikte, 10 Kasım'la ilgili düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Kerman İpsala Yerel Haberler

title