Haberler

Büyük Önder Atatürk Törenlerle Anıldı

Güncelleme:

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77'nci yılı dolayısıyla Görele, Bulancak, Yağlıdere, Şebinkarahisar ve Güce'de tören gerçekleştirildi.

Yağlıdere Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Müdür Yardımcısı Mehmet Arslan, burada yaptığı konuşmada, her günün, Atatürk'ün getirdiklerine sahip çıkmanın ve düşüncelerinden ödün vermeme günü olduğunu söyledi.

Törene Kaymakam Hasan Günaydın, Garnizon Komutanı Levent Bozan, Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Görele

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, siren eşliğinde bayraklar yarıya indirildi. Buradaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tamamlandı.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde devam eden anma programında, Görele Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu, Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Tarih öğretmeni Kazım Gülal, burada yaptığı konuşmada, Atatürk'ün, Türk milletine en büyük armağanının Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak olduğunu vurgulayarak, "Gerçekleştirdiği devrimler ile Türk milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır. 10 Kasımlar, işte bu yüzden milletçe tuttuğumuz yasa rağmen Atatürk'ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır" dedi.

Törene, Vali Yardımcısı Barış Demirtaş, Garnizon Komutanı Üsteğmen Aytunç Tayfur, Belediye Başkanı Tolga Erener, İlçe Emniyet Müdürü Nazım Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Dede, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Güce

Güce'de ise belediye hizmet binası önünde tören organize edildi.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı seslendirildi.

Güce Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda devam eden programda öğrenciler tarafından, Atatürk ile ilgili şiirler okundu ve oratoryo gösterisi sahnelendi.

Kaymakam Mustafa Köleoğlu, Garnizon Komutanı Salim Aydoğdu, Belediye Başkanı Aytekin Geçgel'in katıldığı tören, şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesinin ardından sona erdi.

Bulancak

Bulancak Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Bayrakların yarıya indirildiği törende, daha sonra İstiklal Marşı okundu.

Anma programı, 75. Yıl Bulancak Halk Kütüphanesi Salonunda devam etti. Atatürk'ün hayatının konu edildiği sinevizyon gösterimini, oratoryo sahnelenmesi takip etti.

Kaymakam Tayfur Elbasan, Garnizon Komutanı Binbaşı Sedat Öz, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Güngör'ün de katıldığı programda, "Atatürk'ü Anlamak" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Şebinkarahisar

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77'nci yılı dolayısıyla Şebinkarahisar Hükümet Konağı önünde de anma töreni düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın seslendirilmesiyle tamamlandı.

Daha sonra Halk Eğitim Merkezinde devam eden programda, Şebinkarahisar Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratorya sahnelendi. Program, "Atatürk" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Şebinkarahisar Bulancak Güce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title