Haberler

Yurtta Büyük Önder Atatürk'ü Anma Törenleri Düzenlendi

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77'nci yılında Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de düzenlenen törenlerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77'nci yılında Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de düzenlenen törenlerle anıldı.

Adana'da Atatürk Parkı'nda düzenlenen törene, Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, siyasi parti, kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çelenklerin sunulmasının ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunuldu. Törene katılanlar daha sonra İstiklal Marşı'nı okudu.

Tören sonrası alandan ayrılan askerler, "Vatan sana canım feda"  ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sözleriyle yürüdü. Vatandaşlar da askerlere alkışlarıyla destek verdi.

Mersin

Mersin'de Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törende Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, siyasi parti temsilcileri ile bazı sivil toplum kuruluşları Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saat 09.05'te siren eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Mersin Kültür Merkezi'nde devam eden etkinlikler de ise öğrenciler tarafından şiirler okunup, Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Filiz Yaşar Keskin tarafından "Atatürk ve diğer devlet liderleri" konulu konferans verildi.

Etkinlik, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü ile Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü tarafından "Atatürk ve 10 Kasım" isimli programın sergilenmesiyle son buldu.

Osmaniye

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yıl dönümünde Osmaniye'de anma töreni düzenlendi.

Devlet Bahçeli Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, Osmaniye Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenginin anıta sunulmasıyla başladı.

İki dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Osmaniye Valisi Kerem Al'ın, şeref defterini imzalamasıyla tören sona erdi.

Cebelibereket Kültür Merkezi'nde devam eden programda ise öğretmen Kasım Çelikkıran günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Tören, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından Atatürk'ün sevdiği türküler eşliğinde "Atatürk Oratoryosunun" sunumuyla sona erdi.

Hatay

Hatay'da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Vali Ercan Topaca, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Erdem Özcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te siren eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Hatay Valisi Ercan Topaca, törende anıt şeref defterine, "Milletimizle birlikte ortaya koyduğunuz kurtuluş mücadelesinin ardından kurduğunuz Cumhuriyet ile bu eşsiz zaferi taçlandırdınız. Bizlere bıraktığınız bu kutsal emaneti korumak, onu her alanda daha da yücelterek gösterdiğiniz çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmak için yüksek bir görev bilinciyle çalışıyoruz. Manevi varlığınız, cesur ve ileri görüşlü kişiliğiniz ile mücadele azminiz bizlere güç vermekte ve yolumuzu aydınlatmaktadır" ifadelerini yazdı.

Tören, daha sonra Antakya Kültür Merkezi'nde devam etti.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Büyük Osmaniye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
title