Haberler

Yurtta Büyük Önder Atatürk'ü Anısına Törenler Düzenlendi

Güncelleme:

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77'nci yılında Sakarya, Düzce, Bartın ve Bolu'da düzenlenen törenlerle anıldı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77'nci yılında Sakarya, Düzce, Bartın ve Bolu'da düzenlenen törenlerle anıldı.

Sakarya Kent Meydanındaki törene, Vali Hüseyin Avni Coş, Garnizon Komutanı ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Emin Dursun, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şenay Sakal, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Baro Başkanı Zafer Kazan, milletvekilleri, kaymakamlar, askeri erkan, şehit aileleri, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Vali Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sakal ve Albay Dursun tarafından anıta çelenk sunulmasının ardından saat 09.05'te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

Düzce

Düzce'de Anıt Park Meydanı'ndaki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Daha sonra 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sirenlerin çaldığı sırada, trafikte beyir halinde olan sürücüler araçlarından inerek saygı duruşuna geçti.

Tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programla sona erdi.

Bolu

Bolu'da Anıt Park Meydanı'ndaki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı.

Daha sonra saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tören sırasında belediyenin temizlik işçileri ve sürücüler de araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu.

Bartın

Bartın'da Valilik bahçesindeki tören, Vali Seyfettin Azizoğlu, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Belediye Başkanı Cemal Akın, kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi parti temsilcilerinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kültür Merkezi'nde devam eden programda ise okullar arasında yapılan "Atatürk ve 10 Kasım" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Atatürk'ün sevdiği şarkılar koro tarafından seslendirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Bartın Düzce Bolu Yerel Haberler

title