Haberler

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yılı dolayısıyla Şişli Camisi'nde Türkiye Hafızlar ve Mevlithanlar Cemiyeti'nce mevlit okutuldu.

Şişli İlçe Müftülüğü, Rumeli Balkan Güç Birliği Platformu ve bazı şehit yakını derneklerin işbirliğiyle okunan mevlit öncesi AA muhabirine konuya ilişkin açıklama yapan cemiyet başkanı Halil Akıncı, Mustafa Kemal Atatürk için mevlit okutma geleneğini 20 yıldır sürdürdüklerini söyledi.

Cemiyetlerinin 1959 yılında "Türkiye Hafız'ı Kur'an ve Mevlithanlar Cemiyeti" olarak kurulduğu bilgisini veren Akıncı, üyelerine ilahi meşkleri, mevlit usul dersleri, ezan okuma dersleri vererek halka profesyonelce okunan mevlit dinlettiklerini anlattı.

Akıncı, Atatürk için 20 yıldır düzenledikleri mevlit programını ilk yıllarda Eminönü Yeni Cami'de gerçekleştirdiklerini kaydederek, daha sonra Şişli Müftülüğü'nün de katkılarıyla uzun süredir Şişli Camisi'nde bu uygulamayı sürdürdüklerine işaret etti.

Cemiyet Başkanı Akıncı, "Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'e vefa borcumuzu biraz olsun ödemek için bu mevlit okumayı gelenek haline getirmek istiyoruz. Bu programımıza çok sayıda şehit yakını ve gazilerimiz de katılıyor. Halkımızın yoğun teveccühünü kazandık. Onlar da her 10 Kasım'da duyuru yapmasak bile buraya geliyorlar mevlit dinlemek için" diye konuştu.

Öğle namazından sonra cemiyetin önde gelen mevlithanları Atatürk için düzenlenen programı icra etti. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda mevlit ve ilahiler okundu. Etkinlik, Atatürk için yapılan duayla sona erdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Halil Akıncı Türkiye Şişli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
title