Haberler

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla'da törenle anıldı.

Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76'ncı yıl dönümü dolayısıyla Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla'da tören düzenlendi.

Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Muammer Türker, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve partilerin temsilcileri katıldı.

Anıta çelenk sunulmasının ardından Atatürk'ün vefat ettiği saat olan 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, daha sonra İstiklal Marşı okundu.

Öte yandan törene zeytin dalıyla katılan emekli öğretmen Uğur Bağcı, Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Yırca Mahallesi'ne yapılması planlanan termik santral sahasındaki zeytin ağaçlarının kesilmesini protesto ettiğini belirtti.

Ardından Antalya Kültür Merkezi'nde devam eden törene CHP Antalya milletvekilleri Gürkut Acar ile Yıldıray Sapan da katıldı.

Yarbay Türker Tayyar'ın Atatürk'ün askeri kişiliğini anlattığı törende, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Antalya Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin hazırladığı "Mustafa Kemal'in Saati" adlı gösteri de beğeniyle izlendi.

Programın ardından Vali Türker ve  beraberindekiler, "Atatürk" konulu resim, portre, gazete nüshaları ile yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin eserlerinin yer aldığı sergiyi gezdi.

Burdur

Burdur Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Eski Burdur Belediye binasında Atatürk Fotoğrafları sergisi açıldı.

Programın ikinci bölümünde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans Salonu'nda anma programı gerçekleştirildi.

Program kapsamında Suna Uzal Ortaokulu'nun hazırladığı Atatürk ile ilgili slayt gösterisi ve oratoryo gösterisi sahnelendi, Sarı Zeybek dans gösterisi sunuldu. Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi ve ildeki okullarda düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

3 öğrenci fenalık geçirdi

Bu arada Suna Uzal Ortaokulu 7. sınıfı öğrencilerinden oluşan koroda bulunan 3 öğrenci, Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türkülerin seslendirildiği sırada fenalık geçirerek yere yığıldı.

Sağlık ekiplerinin salondaki ilk müdahalesinin ardından Burdur Devlet Hastanesine kaldırılan Ülker Dağdeviren, Işıl Mutlu ve Özgenur Önen'in sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Isparta

Isparta Valiliği önünde düzenlenen törene Vali Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ile askeri erkan katıldı.

Özkan, Günaydın ve Kurutmaz'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saat 09.05'te çalınan siren eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Sirenler çaldığı sırada caddede bulunan vatandaşlar da saygı duruşunda bulundu.

Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

Muğla

Muğla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Vali Amir Çiçek, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Halil Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, anıta çelenk sundu.

Törende, iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde devam eden törende Muğla Türdü 100. Yıl Ortaokulu tarafından anma programı gerçekleştirildi.

Törende, okul öğrencileri tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Atatürk Oratoryosu ile sona eren programa Vali Çiçek, Garnizon Komutanı Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün ile daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Çiçek, tören sonunda öğrenci ve öğretmenlere çiçek takdim etti. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Antalya Burdur Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title