Haberler

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Türkiye'nin Üsküp, Saraybosna ve Tiran büyükelçiliklerince Atatürk'ü anma programı düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yılı dolayısıyla Türkiye'nin Makedonya, Bosna Hersek ve Arnavutluk'taki büyükelçiliklerince anma programı düzenlendi.

Üsküp Büyükelçiliği tarafından düzenlenen anma töreni, Üsküp'te Türkçe eğitim veren Tefeyyüz İlkokulu'nda gerçekleştirildi.

Atatürk'ün ölüm saati olan 09.05'te saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, beş asırdan uzun bir süre aynı tarih ve coğrafyayı paylaştıkları dost ve kardeş Makedonya'da gerçekleştirilen törenin ayrı bir önemi olduğunu vurguladı.

Şölendil, Atatürk'ün gençlik yıllarını Makedonya'da geçirdiğini hatırlatarak, "Bu nedenle, bugün muasır medeniyetler arasında yerini almış olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, kahraman asker ve ilk cumhurbaşkanımız Atatürk'ün gençlerimize yaşadığımız bu dinamik çağda geleceğe kararlılıkla ve güvenle bakmaları için ilham kaynağı olmasını ümit ediyorum" ifadesini kullandı.

Tefeyyüz İlkokulu Müdürü Osman Emin de okul olarak Atatürk'ün gösterdiği yolda yürüdüklerini belirterek, "Bizler, Atatürk'ün ümit ettiği o gençliği yetiştirmeye çalışıyoruz. Biz Tefeyyüz İlkokulu olarak, Atatürk'ü anlamak ve fikirlerini yol edinip çok çalışmak, ona duyulan saygı ve sevginin anlatılmasında son nokta olduğumuzu da biliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tefeyyüz İlkokulu öğrencilerince hazırladığı program düzenlendi.

Törene ayrıca, Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, Makedonya Meclisi milletvekilleri Kenan Hasip ve Enes İbrahim, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Arnavutluk

Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği'nde de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yılı dolayısıyla anma tören düzenlendi.

Tören, Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar'ın yanı sıra TİKA'nın Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin ve ülkedeki diğer Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Atatürk'ün ölüm saati olan 09.05'te saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Tiran Konsolosu Celil Tekneci, Türk milletinin Atatürk'ün düşüncelerinden, ilke ve devrimlerinden güç alarak çağdaş medeniyetler düzeyinin üstüne çıkma başarısını muhakkak göstereceğini belirterek, "Bu tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmek için bıkmadan ve usanmadan, yılgınlığa kapılmadan ve şikayet etmeden çalışmak, gelecek nesillere karşı en büyük ödevimizdir. Bu, aynı zamanda Atatürk'ün bize verdiği bir görevdir" ifadesini kullandı.

Bosna Hersek

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği'nde de anma töreni düzenlendi.

Büyükelçilik binasında halka açık düzenlenen törende, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlatan kısa film gösterildi.

Törende, Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay'ın yanı sıra Askeri Ataşe Kurmay Albay İsa Sancaklı ve Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Savaş Celepoğlu da birer konuşma yaptı.

Törene, ülkedeki diğer Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. - Üsküp

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Saraybosna Tiran Üsküp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title