Haberler

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 74'üncü yılında Batman, Mardin, Bingöl, Şırnak ve Siirt'te düzenlenen törenlerle anıldı.

Batman'da valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Vali Yılmaz Arslan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necdet Köse, kurum müdürleri, gaziler ile askeri erkan katıldı.

Kültür Merkezi'nde süren törende, Atatürk'ün hayatı, Çanakkele Savaşları, 30 Ağustos Büyük Zafer'in nasıl kazanıldığı Binbaşı Uğur Yağmurdereli tarafından sinevizyon eşliğinde anlatıldı.

Öğrenciler tarafından Atatürk'ü anlatan şiirler okundu. Okullarda yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

-Mardin-

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 74'üncü yılında Mardin'de düzenlenen törenle anıldı.

Büyük önderin vefatının 74'üncü yılı dolayısıyla Yenişehir Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Vali Vekili Müfit Gültekin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz, Belediye Başkan vekili Suphi Uslan ile diğer kurum ve sivil toplum örgütleri temsilcileri Atatürk anıtına çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından etkinlikler Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Niyazi Ekinci, gelecekte ülkenin yönetimini devralacak, geleceği yönlendirecek, uygar ve saygın bir ulus olma bilincini daha da pekiştirecek gençlerin ulu önder Atatürk'ün ilkeleri ışığında ilerlemesi gerektiğini vurguladı.

Ekinci, "10 Kasımlar milletçe tuttuğumuz yasa rağmen, Atatürk'ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır. Atatürk'ün mücadele azmi bizlere yüklediği sorumluklar ve gösterdiği hedefler asla unutulmamalıdır. Bugün büyük Atatürk'ün yolundan giden bizlere düşen görev de yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş ve hedeflerimizi büyük tutmaktır" diye konuştu.

Ekinci, en büyük emanet olan Türkiye Cumhuriyeti'ne her yönüyle sahip çıkacaklarını, Atatürk'ü bir kez daha rahmet ve minnetle andıklarını sözlerine ekledi.

Törende, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, Atatürk'ün asker yönü, Atatürk ilke ve inkılapları, dünya liderleri ve basının Atatürk hakkındaki düşünceleri anlatıldı.

Atatürk'ün sevdiği şarkılar ve marşların okunduğu törende, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

-Bingöl-

Bingöl Valiliği'nde düzenlenen törende ise Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu. Belediye Kültür Merkezi'ndeki törende de Bingöl Anadolu Öğretmen Lisesi tarih öğretmeni Burhanettin Gargılı, "Mustafa Kemal Atatürk, kısacık hayatında bir ulusun kötü tarihini değiştirmesini sağladı ve dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş izler bırakarak bu dünyadan göçtü" dedi.

Tören, öğrencilerin şiir okuması, 10 Kasım Oratoryosu ve 49. Tugay Komutanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi ile sona erdi.

Törenlere Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, kurum müdürleri ve askeri erkan katıldı.

-Şırnak-

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 74'üncü yılında Şırnak'ta yağmur altında düzenlenen programla anıldı.

Valilik bahçesinde düzenlenen anma törenine, Vali Vekili Yasin Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Arkuntaş, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Osman Aslan, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kültür Müdürlüğü'nde de ulu önder Atatürk'ü farklı kılan özelikleri anlatan slayt gösterimi yapıldı. Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri Atatürk'ün sevdiği marşlar ve türküler söyledi. Şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

-Siirt-

Siirt'teki törende ise, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu.

Buradaki törene, Vali Ahmet Aydın, Belediye Başkan Vekili Ahmet Aslan, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Halk Eğitim Merkezi'nde süren anma programında, ulu önder Atatürk'ün başarıları anlatıldı. Öğretmen Hayrettin Amcaoğlu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Programda, "Atatürk Fotoğrafları" sergisi de açıldı.

Muhabir: Ekip / Nurten Aslan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Mardin Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title