Haberler

    Büyük Hack Saldırısı Hakkında Her Şey!

    ve birçok önemli web sitesine erişimi engelleyen DDoS saldırısı oldukça beklenmedik bir gelişmeydi. Nesnelerin İnterneti kategorisine dahil edilen cihazların oluşturduğu bir botnet'ten yararlanan bu saldırı internet altyapısının büyük bir kısmını çökertmeyi hedef aldı. Bunun sonucunda ABD'de ve Avrupa'nın bazı bölgelerinde yaşayan kullanıcılar aralarında Amazon, Twitter, CNN, PayPal ve Spotify gibi adreslerin de olduğu birçok siteye erişim sağlayamadı.

    Arkasında kim var?

    Bu elbette herkesin merak ettiği bir soru ve ne yazık ki henüz kesin bir cevabımız yok. Çevrimiçi ortamda dolaşan bazı söylentiler bu saldırıların devlet sponsorlu olabileceğini öne sürse de, adı açıklanmayan bir istihbarat yetkilisi NBC'ye verdiği demeçte bunun "klasik bir internet vandalizmi vakası" olduğunu ifade etti. Yetkiliye göre ayrıca kimin sorumlu bulmanın ne kadar süreceğini kestirmek de imkansız. Diğer yandan yetkililer bu görüşe dair herhangi bir kanıt da sunmuş değiller.

    Saldırı nasıl yapıldı?

    DNS firması Dyn tarafından yapılan açıklamada, bazı siber güvenlik firmalarının; söz konusu saldırının "Mirai botnet"in bulaştığı Nesnelerin İnterneti cihazları tarafından gerçekleştirildiğine yönelik analizleri doğrulanıyor. Mirai, son zamanlarda açık kaynak haline gelen ve herkese IoT cihazlardan oluşan bir botnet ordusu kurmaları olanağı tanıyan kötü amaçlı bir yazılım. Yapılan açıklamada bu sıradışı saldırının on milyonlarca IP adresini içerdiği belirtiliyor. Saldırının doğası ve kaynağına dair diğer detaylar ise halen araştırılıyor. Geleneksel bir DDoS saldırısıyla pek ilgisi olmayan bu saldırı IoT cihazlar kullanılarak yapılan ilk büyük ölçekli saldırı olma özelliğine sahip. Kullanımda olan ve yeterince güvenli olmayan milyarlarca IoT cihazı nedeniyle bu tür saldırılar ön görülemeyen miktarda bir DDoS gücüne olanak tanıyor ve bu sayede geçtiğimiz Perşembe olduğu gibi internet altyapısının en önemli ve en iyi şekilde korunduğu düşünülen unsurlarını çökertebiliyor.

    Sırada ne var?

    Bu botnet saldırısında kullanılan bazı cihazların Çinli üretici Hangzhou Xiongmai tarafından üretilen internet bağlantılı webcam'ler olduğu ortaya çıkmıştı. Xiongmai tarafından yapılan açıklamaya göre saldırıda yararlanılan cihazlar geri çağrıldı ve güvenlik yamaları gönderildi.

    Böyle bir saldırının yeniden yapılıp yapılmayacağını bekleyip göreceğiz, fakat bu hadisenin güvenli olmayan Nesnelerin İnterneti cihazları kullanarak daha çok botnet orduları yaratmak isteyen hacker'lara ilham verdiği kesin. Bu doğrultuda hacker'ların ne planladığını kestirmek güç, fakat internetin önemli bir kısmını örneğin ayda bir ya da iki kere kullanılamaz hale getirirlerse bunun web'in çalışma biçimini tamamen değiştireceğini söyleyebiliriz.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Spotify Twitter Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title