Haberler

Büyük Endüstriyel Kazalarla İlgili Güvenlik Raporu Tebliği

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, riskli işlerde faaliyet gösteren firmalar, büyük endüstriyel kazalarla ilgili güvenlik raporu hazırlayacak.

Büyük Endüstriyel Kazalarla İlgili Hazırlanacak Güvenlik Raporu Tebliği'ne göre, riskli işlerde faaliyet gösteren firmalar, büyük endüstriyel kazalarla ilgili güvenlik raporu hazırlayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, tebliğle Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik'te yer alan üst seviyeli kuruluş işletmecilerinin, hazırlamaları veya hazırlatmaları gereken güvenlik raporlarına ilişkin usul ve esaslar belirleniyor.

Üst seviyeli bir kuruluşun işletmecisi, tebliğde belirtilen bilgileri ve formatı dikkate alarak güvenlik raporu hazırlayacak veya hazırlatacak.

Güvenlik raporları, yönetmelikte belirtilen usul ve esaslara göre incelenecek.

Raporda kullanılan veya belirtilen güvenilirlik verileri, olasılık verileri, enstrümantasyon güvenlik sertifikasyonları, meteorolojik, hidrografik ve benzeri bilgilerle referans bilgilerinin, hangi ulusal/uluslararası kurum veya kuruluşlarla ulusal/uluslararası kabul görmüş bilimsel veya standardize edilmiş kaynaklardan alındığı belirtilecek.

-Risk değerlendirmesi

Üst seviyeli kuruluşun işletmecisi tarafından yönetmelik gereği hazırlanan veya hazırlatılan kantitatif risk değerlendirme belgeleri, güvenlik raporuyla birlikte ancak ayrı bir doküman olarak harici bellek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına gönderilecek. Söz konusu kantitatif risk değerlendirme belgeleri, güvenlik raporunun herhangi bir bölümünü veya ekini teşkil etmeyecek.

Güvenlik raporunun yetersiz bulunması halinde, yönetmelikte belirtilen hükümler uygulanacak.

-Yabancı dildeki kaynaklar

Yabancı dildeki kaynaklardaki bilgilerin kullanılması durumunda güvenlik raporunun ekinde, söz konusu bilgilerin ilgili mevzuata göre yeminli tercüman tarafından yapılan Türkçe çevirileri sunulacak.

?Güvenlik raporunun gizli bölümleriyle ilgili düzenlemelerin bulunduğu tebliğde, raporun biçimi ve genel kurallarına da yer verildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title