Haberler

Büyük Elektrik Kesintisi İstifa Getirdi! İşte Genel Müdürün İlk Sözleri

Güncelleme:

Elektrik kesintileri nedeniyle istifa eden TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır, "Tamamen teknik bir arıza, kaza oldu, arkadaşlar risk almışlar, bana da haber vermeden" dedi.

Elektrik kesintileri nedeniyle görevinden istifa eden TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır konuştu. Yıldır, kesintilerden bu yana araştırma yapan kadronun da başında yer alıyordu.

"ARKADAŞLAR BANA HABER VERMEDİLER"

Yıldır, araştırmaların sonucunun zaten Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından açıklandığını kaydederek, TEİAŞ'a bağlı Yük Tevzi'deki bazı görevlilerin risk aldığını ve yük atma talimatı vermeden sistemde yüklenmeye yol açtıklarını söyledi.

AÇIĞA ALINAN VAR

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır'ın görevinden istifa ettiğini ve bazı görevlilerin de açığa alındığını bildirdi.

"DENGESİZLİK OLUŞTU"

İstifanın ardından soruları yanıtlayan Kemal Yıldır, araştırmalarını tamamladıklarını ve sonucun sistemin kendi içerisindeki dengesizliğin oluşturduğu arıza olduğunu ve bunun sonucunda sistemin çöktüğünü söyledi.

TEİAŞ GENEL MÜDÜRÜ İSTİFA ETTİ, TWITTER YIKILDI

Yıldır, "Tamamen teknik bir arıza, bir kaza oldu. Trafiğe çıktığınızda bir kaza olunca, suç iki taraftadır. Sayın Bakan'ın açıkladığı gibi dört beş tane hat aşırı risk almış. Yük Tevzi'deki arkadaşlar risk almışlar, bana da haber vermeden" dedi.

Yağışlar nedeniyle özellikle doğudaki barajların dolu olduğuna dikkat çeken Kemal Yıldır, suların çok geldiği dönemde suların oluşturduğu bir potansiyel olduğunu vurguladı. Bu yükün batıya taşındığını ve fiyat açısından HES'lerle rekabet edemeyen batıdaki bazı doğalgaz santrallerinin de üretimi olmadığını anlatan Yıldır, "Piyasa tüm bu dengeleri idare ediyor. Gün öncesinden saatlik olarak bu veriler piyasaya sunuluyor. Arkadaşlar bu fiyatlardan elektriği alırken, yük atma talimatı vermemişler. Hepsi üst üste gelmiş" şeklinde konuştu.

CANLI YAYINDA ANLATMIŞTI

31 Mart tarihinde yaşanan büyük elektrik kesintisinin ardından bugün istifa eden TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır 3 Nisan Cuma günü CNN Türk'te Akif Beki'nin sorularını yanıtladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci ile birlikte Beki'nin programına katılan Yıldır kesintinin nedenini açıkladı.

KEMAL YILDIR KİMDİR?

1958 yılında Akşehir'de (Konya) doğdu. 1981 yılında İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1977 yılında özel sektörde çalıştı. 1981 yılından itibaren de sırasıyla, TEK, TEAŞ ve TEİAŞ'ta İletim Hatları Proje Daire Başkanlığında Mühendis, Orta Anadolu Şebeke İşletme Grup Müdürlüğü Ankara Röle Ölçü Aletleri Müdürlüğünde Mühendis, Başmühendis, Müdür olarak görev yaptı. Tesis ve İşletme Grup Müdürlüklerinin 04.08.2003 tarihinde aynı çatı altında birleştirilmesi sonucu kurulan 8. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğüne Grup Müdürü olarak atandı. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Taner Yıldız Kemal Yıldır Akif Beki Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (103)

mahmut:

Arkadaşlar AKP seçimi kaybederse hemen bir hafta içinde bütün bürokratlar içeri alınacak, yolsuzluğa bulaşmış ne kadar kişi varsa silivri de onların yüzüne tükürmek için toplanalım.

50
23
yanıtYanıtla
ATILA LAZMobil-IOS:

AKP KADAR TAŞ DUŞSUN KAFANIZA SIZIN PARTINIZ VARDA BIZIM YOKMU BU ULKENIN OLMASA OLMAZI AKP DIR

8
35
yanıtYanıtla
RednömobilWeb@haberler.com:

o sakalli bakan yuzsuz yuzsuz oturuyor koltugunda.bakanligi doneminde facia ustune facia yasandi bana misin demiyor.sakalli koltugu cok sevdiysen koltugunu da al git..

25
8
yanıtYanıtla
adam:

AKP, bu secimlerde elektrik kesilsin ülkede kan cikar bilesin. Biktik sizin bu cirkefliginizden. Fuat Avni yazmisti ve aynen öyle oldu. Ama secim gününde bu oyun aklinizin ucundan gecmesin, hirsiz cetesi sizi!

15
17
yanıtYanıtla
FERİT:

ARTIK AKP KİMSEYİ İNANDIRAMAZ. GERÇEK AKP GİDİNCE GÖRECEĞİZ

10
22
yanıtYanıtla
KADIR:

ISTIFA ETMESI GEREKEN YILMAZ IDI. YINE BIR GUNAH KECISI BULDULAR, BU AKP LILER GIBI KOLTUK SEVDALILARI DAHA CUMHURIYET TARIHINDE GORULMEDI, NASILSA KOLTUK DEMEK AYAKABI KUTULARINDA DOLAR DEMEK

12
20
yanıtYanıtla
kemo:

TEİAŞ sadece ülkeyi karanlığa gömme marifetine sahip bir kurum değil ki . son 10 yılda doru düzgün bir görevde yükselme sınavı bile yapamayarak. açtığı bütün sınavlar iptal ettirilerek bir sınavı adam gibi yapamadığı tescillenen. bu arada da bu sınavlar için devleti milyonlarca lira zarara uğratmış olan ve zarara sebebiyet veren bürokratlarının hala görevde oldukları nadir kurumlarda biriside TEİAŞ.

29
2
yanıtYanıtla
ahmet:

yüzsüz akape

22
8
yanıtYanıtla
Darısı Kedici Bakana:

Enerji bakanı da o koltukta oturmaya devam etsin.

22
7
yanıtYanıtla
GOOL:

elin JAPON u başka bi memlekette köprünün halatı koptu diye onuru için harakiri yapar bizim ülkemizdede bakan istifa edeceğine EMEKLİ olmuş yada olacak bi AMCA İSTİFA EDER OLUR BİTER BAZILARIDA YER ADAM ZATEN EMEKLİ OLMAK ÜZEREYMİŞ YAŞLI DEDE SAÇLAR BEYAZ GELDE GÜLME :)

23
5
yanıtYanıtla
Tüm 103 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title