Haberler

Büyük Dedesinin Yaptırdığı 150 Yıllık Çeşmeyi Torunu Restore Ettiriyor

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki Ahmet Akın, büyük dedesinin yaklaşık 150 yıl önce yaptırdığı ve yöre halkı arasında "Veli Çeşmesi" olarak bilinen atıl durumdaki çeşmeyi restore ettiriyor.

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki Ahmet Akın, büyük dedesinin yaklaşık 150 yıl önce yaptırdığı ve yöre halkı arasında "Veli Çeşmesi" olarak bilinen atıl durumdaki çeşmeyi restore ettiriyor.

Sarıgöl-Buldan eski karayolu üzerinde bulunan tarihi çeşme, yeniden hayat buluyor. Yaklaşık 150 yıl önce Veli Akın tarafından yaptırılan ve zamanla bakımsızlık nedeniyle yıpranan çeşmeye Veli Akın'ın torunu 61 yaşındaki Ahmet Akın sahip çıktı. Emcelli Mahallesi'nde ikamet eden hayırsever Ali Güneş'in de katkılarıyla restore ettirilmeye başlanan çeşmeyi yeniden canlandırmak istediklerini belirten Ahmet Akın, "Dedemin babası bundan 150 yıl önce eski Sarıgöl-Buldan karayolu üzerine dağdan getirttiği suyu taşlarla örerek buraya taşımış. Bir de çeşme yaptırmış. Bu çeşmeden yıllarca yoldan gelip geçenler su ihtiyacını karşılamış. Ancak yıllar sonra çeşme kurudu ve yıkıldı. Sarıgöl halkı bu çeşmeye 'Veli Çeşmesi ' olarak bilirler. Ben bu duruma sessiz kalamazdım. Aynı tasarımla yeni bir çeşme yaptırmaya başladım. Emcelli Mahallesi'nden Ali Güneş isimli hayırsever de 'benim de katkım olsun' diyerek yardım etti. Birlikte 150 yıllık 'Veli Çeşmesi'nin yeninde hayat bulmasını sağlayacağız."dedi.

Öte yandan, Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen de Sarıgöl halkı tarafından simge haline gelen 'Veli Çeşmesi' çevresine mesire alanı olması için çınar ağaçlarını dikeceklerinin sözünü verdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Akın Sarıgöl Çeşme Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title