Haberler

    Büyük Çanak Antenlere Elveda

    Türksat Genel Müdürü Gül, çok büyük ve montajı zor olan çanak antenlere göre daha estetik ve küçük olan düz antenin prototip çalışmasını tamamladıklarını...

    -
    Türksat Genel Müdürü Ensar Gül, çok büyük ve montajı zor olan çanak antenlere göre daha estetik ve küçük olan düz antenin prototip çalışmasını tamamladıklarını belirterek, "Binaların ya da evlerin duvarlarına yerleştirilebilen ve istenilen renge boyanabilen düz anten, görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak" dedi.

    Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) finansal desteğiyle Ar-Ge çalışması yaptıklarını belirterek, prototipi ve testleri tamamlanan antenin ticarileştirilme çalışmalarının yapılacağını söyledi.


    Televizyon yayınları için Ar-Ge çalışması yapılan düz antenin prototip çalışmasının 4'ü mühendis olmak üzere 6 kişilik bir ekip tarafından 1,5 yılda tamamlandığını anlatan Gül, prototip boyutunun 35x35 santimetre olduğunu, kazancı daha yüksek yeni bir versiyonun çalışmalarına da başladıklarını kaydetti.


    Çanak antenlerin çok büyük, montajının da zor olduğunu söyleyen Gül, daha estetik ve küçük düz antende montaj sıkıntısının yaşanmayacağını belirtti. Gül, binaların ya da evlerin duvarlarına yerleştirilebilen ve istenilen renge boyanabilen düz antenin görüntü kirliliğini ortadan kaldıracağını ifade etti.


    Düz antenlerin, sinyal bakımından diğer antenlerden hiçbir farkının olmayacağına dikkati çeken Gül, "Çanak antenlerdeki performansın aynısını düz antende de görebileceğiz. Teknolojisi farklı olan düz antenin sadece yapısı değişik. Anten üzerinde 256 tane 16x16 boyutunda küçük antencik var. Bunlardan gelen sinyal noktaları birleştiriliyor. Bu antende ileri teknoloji kullanıldı"diye konuştu.


    Dünyada düzlemsel antenlere doğru bir trendin olduğunu belirten Gül, özellikle araç üzeri kullanımla ilgili anten ihtiyacının olduğunu, düz antenin üretim maliyetinin düşmesiyle düz antene ilgide artış yaşanacağını söyledi.


    Türksat'ın üretici bir firma olmadığını dile getiren Gül, düz antenin üretimini yapacak firmalarla görüşmeler yapacaklarını anlattı. Gül, söz konusu üretimle ilgilenen firmalar ile anlaşıp, düz antenin lisans haklarını satacaklarını kaydetti. Tasarım ve ticarileşme haklarının verileceği firmanın, düz antenin satış fiyatını belirleyeceğini bildiren Gül, Ka-Bant uydu internet terminali için de anten çalışmalarına başlayacaklarını sözlerine ekledi.


    Çanak antenlere yasak geliyor


    Kaynak: AA



    Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Türksat Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title