Haberler

Bütçe 3 Milyar Lira Açık Verdi

Güncelleme:

Merkezi yönetim bütçesi geçen ay 3 milyar lira, Ocak-Ekim döneminde ise 14,9 milyar lira açık verdi.

Maliye Bakanlığı, Ekim ayı bütçe rakamlarını açıkladı.

Bakanlığın rakamlarına göre, Ekim ayında merkezi yönetim bütçesi 3 milyar lira açık verdi. Ocak-Ekim döneminde ise bütçe açığı 14,9 milyar lira oldu.

Maliye Bakanlığı, faiz dışı fazlanın ise 3.99 milyar lira olarak gerçekleştiğini açıkladı. Geçen yıl Ekim ayında bütçe 3.2 milyar lira açık vermiş, 761 milyon lira faiz dışı açık meydana gelmişti.

GEÇEN YILKİ AÇIK 7.7 MİLYARDI

Geçen yıl aynı dönemde bütçe 7.7 milyar lira açık vermiş, FDF ise 38.6 milyar lira düzeyinde gerçekleşmişti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yazılı olarak yaptığı açıklamada, "Hatırlanacak olursa 2015-2017 Orta Vadeli Programında yıl sonu için öngördüğümüz bütçe açığını 8,8 milyar TL azaltarak 24,4 milyar TL'ye indirmiştik. Bu çerçevede yılın ilk 10 ayındaki bütçe açığı gerçekleşmeleri 2014 yıl sonu için öngördüğümüz revize bütçe açığının yüzde 61'ine denk geliyor. Bu da yıl sonu bütçe açığı hedefini rahat bir şekilde yakalayacağımızı göstermektedir. Küresel ekonomideki zayıf seyre, finansal dalgalanmalara ve jeopolitik gerginliklere rağmen bütçe açığı hedefinde gösterdiğimiz bu performans global ölçekte yadsınamayacak bir başarı" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Maliye Bakanlığı Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (8)

samsun:

HESAPLARKEN SARAYI DA KATTILARMI HARAM ZADELER

9
0
yanıtYanıtla
vatandasMobil-ANDROID:

saraya ve özel ucaga gitti tabi bunlar bizim bildiklerimiz sadece

7
0
yanıtYanıtla
vatandasMobil-ANDROID:

benim anlamadigim hala bu koyunlar niye makarnaya kömure talim ediyorlar

2
1
yanıtYanıtla
ismi lazim degilMobil-ANDROID:

memurdan kesecek napacak

2
0
yanıtYanıtla
akıll:

sımdı oturacaklar bunu vatandasın cebınden nasıl alırız lanet okuyoruz halk olarak artıkk. . . secımde goruscez. . ozellıkle malıye bakanı saray yapılırken gıkın cıkmadı zam yapmaya gelınce mıllete 3 mus su kadar yansıması varmıs ALLAH belanızı . . .

1
0
yanıtYanıtla
fanti Mobil-ANDROID:

allahiniz dan bulun verdigim her vergi haram zikkim olsun saraylar ucaklar arabalar acik cikar tabi

1
0
yanıtYanıtla
vatandaş Niyazi:

Saray yapmaya devam. . . .

1
0
yanıtYanıtla
mert:

Sarayı satalım.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title