Haberler

Büşükşehir Belediye Başkanı Şahin, Fıstık Park'ta İncelemelerde Bulundu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ile birinci etabı tamamlanan Fıstık Park'ta incelemelerde bulundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ile birinci etabı tamamlanan Fıstık Park'ta incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Antep Fıstığı Araştırma Enstitüsü'nün yerinin parka dönüştürülmesiyle hizmete açılan Fıstık Park'ta incelemeler yaptı.

Fıstık Park ile Gaziantep'in yeni bir vizyona kavuştuğunu ifade eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, fıstığın Gaziantep'in en önemli tarımsal ürünlerinden birisi olduğunu kaydetti.

Fıstık Park'ın adı gibi Gaziantep'in için en önemli parklarından birisi haline geldiğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'in çaba ve gayretleriyle gerçekleştirilen ve adeta Şahinbey ilçemiz için olduğu kadar Gaziantep içinde kısa bir süre içerisinde en fazla ziyaret edilen yer olarak birinci sıraya yükselen Fıstık Park'ın kentimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Burada yapılan çalışmaları ve ortaya çıkarılan sonuçları yerinde inceledik. Vatandaşlarımız çok memnun. Fıstığın nasıl yetiştirildiğini de görebilme şansına sahip olan vatandaşlarımızın bu güzel parkı koruyacağına inanıyorum. Başkanımız Sayın Fatma Şahin ve ekibine de böyle güzel bir vizyon projeyi kentimize kazandırdıkları için teşekkür ediyorum."

Şahin de Fıstık Park'ı diğer parklardan ayıran en önemli özelliğin fıstığın nasıl üretildiğinin gözler önüne serilmesi olduğunu belirtti.

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği, parkın yapımına başlandığını anımsatan Şahin, şöyle devam etti:

"Fidanlık mahallesinde yer alan 146 bin 865 metrekare alandaki Fıstık Araştırma arazisinin birinci etap olarak planlanan yaklaşık 55 bin metre karelik kısmında 'Fıstık Park' yapıldı. Birinci etabın 30 bin metre karesinde Fıstık Araştırma Enstitüsü tarafınca araştırma ve geliştirme çalışmaları devam eden fıstık, badem gibi meyve ağacı, 25 bin metre karelik kısmında ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafınca yapılan park, meydan ve sosyal donatı alanları yer alıyor. 17 metre yüksekliğinde fıstık tanesi formunda sergi salonu, doğal çim çatılı kafe binası, ofis binası, kır kafesi, ıslak hacim ve güvenlik binası, su deposu, fidan aşı depoları, giriş takı, su kuyusu sundurması, Fıstık Araştırma Enstitüsü kullanımına bırakılacak 2 adet depo binaları yer alıyor. Gaziantep'in yeni simgesi olmaya aday olan 'Fıstık Parkı'nda, fıstık için müze yapılacak. Fıstığın yaş, kuru, kabuklu, kabuksuz olmak üzere birçok çeşitleri ile fıstıktan elde edilen ürünlerin sergileneceği müzede, fıstık hakkında bilgilerde bulunacak."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Erdoğan Fatma Şahin Şahinbey AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title